TAEC
Image default
Zakelijk

Website laten maken in lageloonland of in de buurt?

Website laten maken in de buurt biedt voordelen 

Als ondernemer heb je vaak geen tijd om jouw website te maken en onderhouden. Ook kun je er niet altijd verstand van hebben. Het is daarom verstandig om de website door iemand anders te laten maken zodat jij je kunt concentreren op andere takken van de bedrijfsvoering. Maar laat je jouw website in de buurt laten maken of door iemand die verder weg gevestigd is? En wat zijn nou precies de voordelen van een website laten maken de buurt ten opzichte van verder weg?  

 

Verder weg een website laten maken 

Voordat er gekeken wordt naar de voordelen van een website laten maken in de buurt moet er eerst gekeken worden naar de voor- en nadelen van een website verder weg laten maken. Zo kun je niet alleen binnen Nederland kijken maar ook over de grenzen. In lageloonlanden heb je vaak goedkoper een website in handen. Dit kan jou veel geld schelen maar de ontwikkeling van jouw online visitekaartje ligt wel in handen van een vreemdeling in een ver land. Ook krijg je dan te maken met een ander probleem. Deze mensen spreken niet altijd dezelfde taal waardoor de communicatie op dit gebied stroef kan verlopen. Je moet heel precies kunnen uitleggen wat je wilt en welke doelstellingen de website heeft. Ook in het Engels kunnen niet alle website-ontwikkelaars zich even goed uitdrukken.

 

Daarbij zijn er nog een aantal punten die de communicatie lastiger maken wanneer je ervoor kiest om verder weg te kijken in plaats van een website laten maken in de buurt. Zo moet alles via e-mail geregeld worden. Dat kan ervoor zorgen dat het eindresultaat toch niet helemaal is zoals verwacht. Je kunt immers niet gelijk face-to-face overleggen zonder hiervoor naar het desbetreffende land toe te gaan. Daarbij kan het tijdverschil soms ook voor problemen zorgen. Het is vaak lastig om een passend tijdstip te vinden voor het overleg, omdat er al gauw meerdere uren tussen zitten. Het wordt hierdoor direct een stuk lastiger om voldoende contact te houden. 

 

Dichtbij een website laten maken

Een website laten maken in Pijnacker is veel eenvoudiger. Zo kun je direct een goed tijdstip vinden om een afspraak te maken zodat je face-to-face kunt overleggen hoe de website er volgens jou uit moet komen te zien. Doordat je dezelfde taal spreekt zul je ook minder snel problemen ondervinden met het overbrengen van jouw wensen. Dit zorgt er weer voor dat je de ontwikkelaar ook een stuk vrijer kunt laten. Dat is immers al duidelijk geworden onder het genot van een kop koffie en je kunt te allen tijde even langsgaan om te bekijken hoe jouw website ervoor staat. Daarbij draag je ook bij aan de lokale economie, een goed gevoel als ondernemer!

 

Conclusie

Een website laten maken in de buurt biedt dus veel voordelen ten opzichte van een bedrijf dat verder weg gevestigd zit. Je hebt hierdoor altijd een goed overleg over de doelstellingen van de website, kunt jouw wensen overbrengen tijdens een gesprek en hoeft hiervoor niet alles per e-mail te doen. Even langsgaan resulteert daarbij in een veel mooier online visitekaartje en je kunt er te allen tijde aanpassingen aan laten doen wanneer je ergens niet tevreden mee bent of wanneer iets niet naar behoren werkt. 

https://www.telstar-web.nl/website-ontwikkelen-pijnacker.html