TAEC
Image default
Aanbiedingen

Wat is een elektrische vette fiets?

Er zijn een paar verschillende soorten elektrische vette fietsen. De eerste is de elektrische vette mountainbike. Deze fietsen zien eruit als gewone mountainbikes, maar hebben massieve banden, zoals de naam al doet vermoeden. In deze blog leest u meer over wat voor elektrische fietsen er zijn. Bent u benieuwd? Lees dan snel verder!

Elektrische mountainbikes

Deze elektrische fietsen kunnen vrijwel overal bereden worden dankzij de verbeterde grip die de banden je geven. Hun oorspronkelijke doel was om mensen in staat te stellen op zand en sneeuw te rijden. De extra breedte verdeelt het gewicht van fiets en berijder over een groter gebied en houdt de band boven op de zachte ondergrond. Als u met een fiets met banden van normale breedte op zand en sneeuw zou rijden, zouden ze in het oppervlak snijden, waardoor het moeilijk of onmogelijk zou worden om te rijden. Maar je kunt er met gemak mee rijden op vrijwel elk oppervlak.

Daarom kunnen elektrische barrel mountainbikes je naar plaatsen brengen waar je voorheen niet kon komen. Dankzij hun extra tractie kunt u over zeer technisch terrein rijden. Rotsen, wortels en modder blijken geen partij voor elektrische fat bikes, want de banden kunnen er gemakkelijk overheen rollen.

De andere eigenschap van dikke banden is dat ze fungeren als de ophanging van de fiets. Hun grote volume absorbeert trillingen en schokken van het terrein. De combinatie van schokdemping en tractie maakt elektrische vette mountainbikes zeer stabiel. Daarom kunt u ze berijden met het vertrouwen dat u uw grip niet zult verliezen.

Elektrische vette fiets normaal 

Het tweede type elektrische vette fiets is degene die gebruikt wordt voor woon-werkverkeer, ook wel bekend als de stadsfiets. De wielen zijn niet zo groot als bij een elektrische vette mountainbike, maar de voordelen zijn vergelijkbaar. Hun schokdempende kwaliteiten zorgen voor een comfortabele rit, terwijl hun tractie u in staat stelt met gemak over verschillende ondergronden te rijden. 

Er zijn ook subcategorieën van elektrische stadsfietsen. Sommige, bijvoorbeeld, zijn gericht op off-road rijden. Deze fietsen zijn ideaal voor mensen die hun fiets willen gebruiken voor plezier in het weekend, of voor wie het woon-werkverkeer bestaat uit ruwe wegen en gemakkelijke off-road stukken. Bij fietsenwinkel Piest vindt u verschillende elektrische stadsfietsen gemaakt voor ultiem comfort.

Andere elektrische stadsfietsen zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik in de stad. Deze fietsen gebruiken dikke banden om de berijder vertrouwen en topkwaliteit te geven zonder dure vering. 

 

https://www.piest.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat kost het huren van een opslagruimte?

Online Marketing gebruiken

Jij en je hond lekker warm deze winter