TAEC
Image default
Internet

Wat is een IMG-bestandsextensie?

Image (IMG) bestanden worden gebruikt om een volledige image van een disc op te slaan. Het IMG-formaat wordt vaak gebruikt om programma’s te distribueren, zoals besturingssystemen en toepassingen of games. IMG-bestanden zijn handig om een reservekopie van softwareprogrammaschijven te maken voor het geval uw originelen verloren gaan of beschadigd raken. U kunt uw IMG-bestanden ook zo instellen dat ze zich gedragen als een virtuele cd of dvd op uw computer (ook bekend als mounten) en uw software direct systeem uitvoeren, wat vooral handig is als uw computer niet over een dvd-station beschikt. U kunt IMG openen met WinZip; volg gewoon de onderstaande stappen.

Een Macintosh-schijfimagebestand is een spiegelkopie van het Mac-bestandssysteem en kan op een computer worden aangekoppeld als een virtuele harde schijf. Deze Macintosh-schijfimagebestanden kunnen ook worden gebruikt als virtuele optische stations zoals dvd- en cd-stations. Mac OS 9 en oudere versies hebben geïntegreerde ondersteuning voor het gebruiken en mounten van deze Macintosh disk image-bestanden. Deze Macintosh disk image-bestanden worden opgeslagen in het IMG-formaat en krijgen de extensie .img. Deze IMG-bestanden worden ook opgeslagen met coderingsspecificaties en geïmplementeerd met bestandcompressienormen die eigen zijn aan Apple. Net als ISO-bestanden kan een IMG-bestand soms worden gewijzigd in een ISO-bestand door simpelweg de .img-extensie te vervangen door de .iso-extensie, waardoor een gebruiker het IMG-bestand kan gebruiken met een image-montageprogramma dat is ontwikkeld voor op Microsoft Windows gebaseerde systemen. Mac OS X is ook geïmplementeerd met ondersteuning voor het openen en gebruiken van deze IMG-bestanden, hoewel nieuwere formaten voor schijfbeeldbestanden nu op grote schaal worden gebruikt door bijbehorende programma’s die voor Mac-platforms zijn geprogrammeerd.

Hoe opent u IMG bestanden

  1. Sla het .img-bestand op het bureaublad op. Als uw gecomprimeerde bestand is gedownload van een website, kan het zijn opgeslagen in de map Downloads in uw map Documenten of gebruikersmap.
  2. 2. Start WinZip vanuit uw startmenu of snelkoppeling op het bureaublad. Open het gecomprimeerde bestand door te klikken op Bestand > Openen. Als op uw systeem de gecomprimeerde bestandsextensie gekoppeld is aan het WinZip-programma, dubbelklikt u gewoon op het bestand.
  3. Selecteer alle bestanden en mappen in het gecomprimeerde bestand. Of selecteer alleen de bestanden of mappen die u wilt openen door de CTRL-toets ingedrukt te houden en er met de linkermuisknop op te klikken.
  4. Klik op 1-click Unzip en kies Unzip to PC or Cloud in de WinZip-werkbalk onder het tabblad Unzip/Share.
  5. Kies de doelmap om de uitpakkende bestanden te plaatsen en klik op de knop “Unzip”.
  6. Zoek uw uitgepakte bestanden in de doelmap.

IMG-bestanden openen op Windows of Mac

– WinZip 25

– Windows 10

– Windows 8

– Windows 7

– Windows Vista

– Windows XP

– Internet Explorer 8 of later

– WinZip Mac 8

– Mac OS X 10.8, 10.9, of 10.10

– Intel 64-bits processor

– Ondersteunt Apple Retina-displays

 

WinZip opent en extraheert IMG-gecomprimeerde archiefbestanden en nog veel meer indelingen

We hebben WinZip ontworpen om de meest uiteenlopende bestandsindelingen te openen en uit te pakken, waaronder de volgende:

– RAR

– 7Z

– BZ2

– LHA en LZH

– CAB

– ISO en IMG

– TAR

– GZ, TAZ, en TGZ

– TZ en Z

– UUencodering

– XXengecodeerd

– MIME

– BinHex

– Zipx

– En Zip (natuurlijk)

Haal WinZip nu binnen om uw IMG-bestand(en) te openen, en geniet dan van alles wat ’s werelds populairste compressieprogramma te bieden heeft, inclusief de gemakkelijkste en meest praktische mogelijkheden voor bestandscompressie, codering, verpakking, bestandsbeheer en gegevensback-up.