TAEC
Image default
Internet

Wat is het verschil tussen Shared en Reseller Hosting?

Reseller hosting is het leveren van webhostingservices aan bedrijven die op hun beurt fungeren als webhosts voor andere bedrijven, doorgaans met ontwerp- en beheerservices voor websites en als gastheer voor de site en voor de weergave van pagina’s aan gebruikers.

Een voorbeeld van reseller hosting

Een voorbeeld is een Sports Site Server Inc., die zou bijvoorbeeld een pakket kunnen bieden voor professionele of amateursportteams met een eenvoudig te gebruiken aanpak bij het maken van een website, evenals de ruimte voor de pagina’s van de website en een eenvoudig te gebruiken gebruik interface om de site up-to-date te houden.

Sports Site Server zou de computer- en opslagfaciliteiten van Giant Host, Inc., een hostingbedrijf dat soortgelijke doorverkoopmogelijkheden aan veel bedrijven zoals Sports Site Server biedt, daadwerkelijk gebruiken.

Een groot hostingbedrijf dat doorverkopen toestaat (zoals Giant Host), kan feitelijk honderden websites hosten.

Het verschil met shared hosting

Shared Hosting Accounts zijn bedoeld voor één eigenaar en worden geleverd met één cPanel. Je kunt een onbeperkt aantal domeinen hosten op een gedeeld plan, je voegt eenvoudig de aanvullende domeinen toe aan het gedeelte “Add-on domeinen” van je cPanel.

Doorverkopen is niet toegestaan ​​bij shared hostingplannen. Reseller hostingaccounts zijn bedoeld voor één eigenaar die hosting wil doorverkopen en optreden als hun eigen hostingbedrijf.

Afhankelijk van welk reseller hostingpakket je kiest, kun je overal tussen de 10 en 250 cPanel-accounts hebben. Op een reseller account zou je elke domeinnaam kunnen instellen zodat deze zijn eigen cPanel heeft.

Voordelen van een reseller hosting account zijn onder meer:

  • De mogelijkheid om meerdere IP-adressen of meerdere SSL-certificaten te hebben. Let op: voor SSL-certificaten en extra ip-adressen wordt een toeslag in rekening gebracht.

  • De mogelijkheid om DNS-zones te beheren.

  • De mogelijkheid om privé-naamservers te gebruiken.

  • De mogelijkheid om anonieme naamservers te gebruiken.

  • Merkbaar controlepaneel.

  • Gratis hosting factureringssysteem

  • Gratis domeinaccount

  • Gratis SiteBuilder voor je klanten