TAEC
Image default
Gezondheid

Wat is Melasma en wat kun je ertegen doen?

Voor vele vrouwen moet een zwangerschap en de komst van een baby’tje de mooiste periode in hun leven zijn. Vol spanning afwachten naar hun kleine spruit en zich proberen in te beelden hoe die eruit zou zien. Maar dit geluk en deze blijheid kunnen volledig overspoeld worden door frustraties. Sommige vrouwen hebben immers last van melasma of in mensentaal gezegd: een zwangerschapsmasker. Vrouwen vinden dit zeer vervelend en hoewel het vaak na de zwangerschap gewoon overgaat, kan het zijn dat je hier iets aan wil doen. Wat je eraan kan doen vind je in dit artikel.

 

Wat is melasma?

Een zwangerschapsmasker is een typische aandoening bij zwangere vrouwen die in hun tweede of derde trimester van hun zwangerschap zijn. Het is een aandoening waarbij er een bruine verkleuring van de huid ontstaat in het gezicht of in de nek. De meeste plekken waar dit voorkomt zijn het voorhoofd, de jukbeenderen, de kin en de bovenlip. Het is een heel onschuldige aandoening maar vooral vervelend. Gelukkig gaat dit vaak gewoon over wanneer de zwangerschap voorbij is. Begin je dan aan een tweede zwangerschap? Weet dan dat je er hoogstwaarschijnlijk terug last van zal krijgen.

 

Hoe behandelen?

Melasma behandelen, indien je dit wenst, is helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Er zijn namelijk verschillende manieren om van deze vervelende zwangerschapskwaal af te geraken. Denk hierbij aan Skinlight. Een pigmentvlekkencrème die heel veilig is omdat ze voor het grootste deel gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Ook is de crème voor elke huid geschikt want ze heeft een neutrale PH waarde en is parfumvrij. Je hoeft ze enkel 2 keer per dag aan te brengen op de verkleuring zelf. Daarna laat je Skinlight een paar minuten inwerken en kan je eventueel nog nazorg geven met een hydraterende crème. Doe dit gedurende een tweetal weken en je zal merken dat je verkleurde huid zal gaan verbleken. Wil je zeker zijn dat het niet meer terugkomt dan kan je gedurende je hele zwangerschap, Skinlight als onderhoudskuur gaan gebruiken.

 

Let op je voeding

Tijdens een zwangerschap zou je normaal sowieso al op je voeding moeten letten. Dit is namelijk zeer belangrijk voor je gezondheid en je lichaam maar alsook voor je huid. Neem dus je voedingspatroon en levensstijl eens onder de loep en zorg dat je gezond en gevarieerd eet. Drink zeker ook voldoende water, tot 2 liter dag wordt aangeraden. Het kan perfect zijn dat dit een onderliggende reden van melasma kan zijn. Uittesten dus, neemt het je verkleurde huid niet weg, dan nog is het sowieso goed voor je gezondheid! Hopelijk heb je naast een zwangerschapsmasker toch een heerlijke zwangerschap en kan je na de komst van je kleintje deze nare verkleuringen snel vergeten!