TAEC
Image default
Bedrijven

Wat is spierherstel en wanneer ontstaat dat?

In de corona periode hebben mensen een half jaar niet naar de sportschool kunnen gaan. Dit zorgde ervoor dat veel mensen niet hun frustraties kwijt konden. Gelukkig zijn de sportscholen weer sinds mei 2021 open. Ondanks dat er gereserveerd moet worden om te kunnen sporten kunnen mensen wel weer naar de sportschool gaan en gebruik maken van alle apparatuur dat daar staat. Echter door de lange pauze die men heeft gehad van echt krachttrainen bijvoorbeeld moeten mensen nu wel weer opbouwen. Als u niet opbouwt kunt u sneller uw spieren overbelasten. Dan moeten uw spieren weer herstellen. Bent u benieuwd naar wat spierherstel inhoud? Lees dan gerust verder!

 

Hoe ontstaat spierherstel?

Na een training in de sportschool valt u na enkele dagen al op dat uw spieren misschien wat zuur aanvoelen. Dit betekent dat uw spieren aan het herstellen zijn. Dit noemt men dus ook wel spierpijn. Echter wanneer u de hele tijd dezelfde oefeningen doet zult u merken dat uw spieren sterker worden. De oefening zal naarmate de tijd ook makkelijker voor u zijn om te doen. Wanneer u dan uw spieren nog meer wilt versterken is het aan te raden om uw lichaam te prikkelen met nieuwe uitdagingen. Zo kan uw liggen adapteren op de nieuwe aanpassingen in uw training. Dit creëert weer nieuw spierherstel.

 

Optimaliseer het spierherstel proces

Na uw training is het verstandig om uit te rusten. Hoe sneller uw spieren zijn hersteld, des te sneller u weer kunt gaan trainen. U kunt ook al gaan trainen op andere spiergebieden. Bij spierherstel is voeding ook een belangrijke factor die het herstel bevorderd. Eiwitten zijn de bouwstoffen die ervoor zorgen dat uw spiermassa groeit, in stand blijft en herstelt.

 

 

https://www.fitgun.nl/spierherstel/

https://web-wings.nl/