TAEC
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat kan een Notaris uit Veenendaal voor jouw bedrijf betekenen?

Een notaris inhuren om je te helpen met het opstarten van je startup? Dat heb je toch helemaal niet nodig?! Nou, sommige ondernemers onderschatten hoe handig een notaris in het begin van het bedrijf kan zijn. Ze kunnen namelijk je alles vertellen over de binnen en buitenkant van je bedrijf en daarbij ook nog eens stevig in je schoenen laten staan. Daarom hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven met wat een notaris allemaal voor je kan betekenen als je een bedrijf hebt.

Het helpen met de juiste rechtsvorm

Als je een bedrijf wil starten moet je ook goed nadenken welke rechtsvorm je wil aannemen. Sommige bedrijven denken snel aan een BV en kijken ook niet naar de andere opties aan rechtsvormen. Gelukkig als je een notaris bij je hebt kijken zij mee wat het beste is voor jouw bedrijf. Want niet altijd is een BV een goede keuze. Ze kunnen ook nog even verdiepen in verschillende rechtsvormen om echt de best passende voor je bedrijf te vinden. Dus neem vooral hun advies aan, want zij weten honderd procent zeker welke goed zijn voor je bedrijf.

Je begeleiden in alles wat op je af komt

Niet alleen is een notaris er om je een goede rechtsvorm te geven, maar ze kunnen je ook begeleiden in de eerste stappen in het ondernemerschap. Zelf zijn zij ook natuurlijk een onderneming en hebben ze veel verstand van financiën en budgetteren. Deze kennis en ervaring kunnen ze met jou delen om te kijken hoe ze op dat gebied het beste iets kunnen zijn voor je. Natuurlijk is het geheel optioneel als je dit wil of niet wil. Maar weet altijd dat de deur openstaat als je vragen hebt of advies wil.

Aanpassingen maken

In het begin denk je alles geregeld te hebben, maar je komt er achter dat de rechtsvorm toch niet is waar je naar zocht. Dan kun je deze laten aanpassen door een notaris. Alleen zij kunnen dit voor je doen, als je het zelf aanpast kan dit grote gevolgen hebben en kun je zelfs een grote boete ervoor krijgen en dat wil je helemaal niet.