TAEC
Image default
Dieren

Wat kost een hondenverzekering?

Misschien heb je al een hond of misschien zit je er over na te denken om een hond in huis te nemen. Hoewel je er natuurlijk liever niet aan denkt, kan je hond ziek worden of gewond raken. In dat geval kunnen de onverwachte kosten soms hoog oplopen. Heb je er al eens over na gedacht om een hondenverzekering af te sluiten? Een hondenverzekering sluit je af naar wens. We zochten de verschillen voor je uit en vertellen je de kosten van een gemiddelde hondenverzekering.

Onverwachte ziektes bij honden

We begrijpen natuurlijk als geen ander dat je er alles aan doet om je hondje gezond te houden. Hoewel je je hond ongetwijfeld goed verzorgt, spelen externe factoren soms een rol in het welzijn van je hond. Zo hebben bepaalde rassen sneller te maken met mankementen of ziektes. Of je neemt een nieuw hondje waarvan je niet wist dat ze een aangeboren afwijking heeft.

Verzeker je hondje als zij nog puppy is

Neem je binnenkort een puppy in huis of heb je sinds kort al een puppy rondlopen? Het is verstandig om een hondenverzekering af te sluiten als je hondje nog klein is. Als je je puppy namelijk direct verzekerd, is dat vaak voor de rest van het leven. Je hoeft het je verzekering niet bij te stellen als je hondje groter wordt. Dit is een groot voordeel, aangezien oudere honden veel vaker mankementen krijgen en ziek worden. Dit geldt echter alleen als je bij dezelfde verzekeraar blijft. Daarnaast accepteren sommige verzekeraars je hondje niet meer als zij een bepaalde leeftijd heeft. Welke leeftijd dit is, hangt af van het ras van je hond.

Een gemiddelde verzekering voor je puppy kost je ongeveer €8 per maand. Natuurlijk hangt het wel af van het type verzekering dat je kiest en vaak is het zo dat je per jaar een kleine bijdrage betaalt als je hondje iets heeft. Een hondenverzekering wordt ook wel een dierenverzekering genoemd en is dus vergelijkbaar met je eigen ziektekostenverzekering. Wil je helemaal niet voor verrassingen komen te staan en geen eigen bijdrage meer betalen? Kies dan voor een uitgebreidere verzekering en betaal een vast bedrag per maand.

Kosten van een verzekering voor een volwassen hond

Heb je al volwassen hond in huis en wil je haar graag verzekeren? Hoewel je misschien denkt dat je hondje kern gezond is, kan het toch verstandig zijn een verzekering af te sluiten. Misschien wordt je altijd gezonde hond ineens ziek of krijgt ze een ongeluk. De kosten kunnen dan een stuk hoger oplopen dan verwacht. Wist je dat 1 op de 3 honden elk jaar onverwachte zorg nodig heeft? En dat een gemiddelde dierenartsrekening tussen de 600 en 700 euro kost? Daarom kan je beter kiezen voor een verzekering. Als je een volwassen hond hebt, kan je helaas geen gebruik meer maken van het voordeel van de levenslange puppyverzekering. Een verzekering voor een volwassen hond kost gemiddeld €9 per maand. Dit hangt natuurlijk weer af van het feit of je bereid bent een kleine jaarlijkse bijdrage te betalen, als je hondje iets heeft.