TAEC
Image default
Aanbiedingen

Energie besparen met warmtepompdroger

De warmtepompdroger wordt steeds vaker verkozen ten opzichte van de condensdroger. De condensdroger mag dan sneller de was droog hebben, daar staat tegenover dat dezelfde condensdroger er ook voor zorgt dat wasgoed sneller slijt, wat ontstaat door de hitte in het apparaat. Vanzelfsprekend moet er ook een luchtafvoer zijn, aangezien de condensdroger via een flexibele buis het vocht kwijt moet naar buiten. 

Nu is het zo dat een condensdroger natuurlijk ook een koele stand kent, waardoor het hitte probleem verholpen wordt, maar in dat geval functioneert de condensdroger niet  sneller dan de warmtepompdroger met het drogen van wasgoed. 

Warmtepompdroger

De warmtepompdroger vangt vocht uit wasgoed op in een cassette. Het is aan te bevelen deze telkens na iedere droogbeurt te legen in de wasbak bijvoorbeeld. De meeste warmtepompdrogers kennen een hoge mate van energiezuinigheid, waardoor het minder kostbaar is om de droger te gebruiken (want menig huishouden droogt wasgoed ook nog steeds aan een rek). 

Warmtepompdrogers van Samsung en Siemens bijvoorbeeld zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, voorzien van verschillende functionaliteiten. Onderzoek allereerst welk type droger het meest geschikt is binnen uw gezinssituatie.

Tip: Lees ook altijd reviews na, zodat u een degelijk beeld krijgt van gebruikersgemak en eventuele hindernissen waar anderen tegenaan lopen. 

Energiebesparen met Zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen behoeven nauwelijks toelichting. Toch doet men er toekomstig het beste aan, vooral op zakelijke basis, om de opgewekte stroom direct te gebruiken. Er liggen namelijk plannen om de saldering af te bouwen, waardoor men een (zeer kleine) vergoeding ontvangt voor iedere teruggeleverde kWh. Interessanter is het dus voor de klant om direct de energie zelf te gebruiken. Bedrijven kunnen dit laten monitoren door zonnepaneel beheerbedrijven

https://www.everday.eu/