TAEC
Image default
Energie

Energie besparen met warmtepompdroger

De warmtepompdroger wordt steeds vaker verkozen ten opzichte van de condensdroger. De condensdroger mag dan sneller de was droog hebben, daar staat tegenover dat dezelfde condensdroger er ook voor zorgt dat wasgoed sneller slijt, wat ontstaat door de hitte in het apparaat. Vanzelfsprekend moet er ook een luchtafvoer zijn, aangezien de condensdroger via een flexibele buis het vocht kwijt moet naar buiten. 

Nu is het zo dat een condensdroger natuurlijk ook een koele stand kent, waardoor het hitte probleem verholpen wordt, maar in dat geval functioneert de condensdroger niet  sneller dan de warmtepompdroger met het drogen van wasgoed. 

Warmtepompdroger

De warmtepompdroger vangt vocht uit wasgoed op in een cassette. Het is aan te bevelen deze telkens na iedere droogbeurt te legen in de wasbak bijvoorbeeld. De meeste warmtepompdrogers kennen een hoge mate van energiezuinigheid, waardoor het minder kostbaar is om de droger te gebruiken (want menig huishouden droogt wasgoed ook nog steeds aan een rek). 

Warmtepompdrogers van Samsung en Siemens bijvoorbeeld zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, voorzien van verschillende functionaliteiten. Onderzoek allereerst welk type droger het meest geschikt is binnen uw gezinssituatie.

Tip: Lees ook altijd reviews na, zodat u een degelijk beeld krijgt van gebruikersgemak en eventuele hindernissen waar anderen tegenaan lopen. 

https://www.warmtepompdrogerkopen.nl/aeg-warmtepompdroger-kopen/

Gerelateerde artikelen

Dit moet je doen bij een externe stroomstoring

Energie Vergelijken – Vattenfall

De adiabatische koelingsystemen