TAEC
Image default
Beauty en verzorging

Wat veroorzaakt haaruitval en wat kunt u eraan doen?

Haaruitval en de kaalheid die er op volgt is voor niemand leuk, maar voor veel mannen wel onvermijdelijk. Haaruitval bij mannen is namelijk een veelvoorkomend probleem naarmate ze ouder worden. Waarom dit vooral mannen treft? Dat heeft te maken met het hormoon DHT, dat wordt gevormd in testosteron. Het hormoon DHT bindt zich aan androgene receptoren in het haarwortelzakje van de hoofdhuid. Hierdoor vermindert de groeifase van het haar en sterft het haarwortelzakje uiteindelijk af. Het haar wordt hierdoor kleiner en dunner, waardoor eerst kale plekken ontstaan, gevolgd door volledige kaalheid. Dit proces is erfelijk en wordt dus doorgegeven van vader op zoon. De ziekte wordt ook Alopecia Androgenetica genoemd.

Andere oorzaken van haaruitval

Hoewel haaruitval bij mannen voornamelijk een erfelijk oorzaak kent, zijn er nog andere mogelijke redenen voor deze aandoening. Zo is stress ook een gekende factor, net als een tekort aan ijzer. Ook een verminderde werking van de schildklier en een slechte conditie van de hoofdhuid kunnen leiden tot haaruitval. Daarnaast kunnen bepaalde geneesmiddelen ook een rol spelen. Denk daarbij aan haaruitval bij een chemobehandeling tegen kanker.

De Haarstichting helpt u verder

Net zoals er verschillende oorzaken zijn voor haaruitval bij mannen, zijn er verschillende mogelijke oplossingen. Hoewel er weinig te doen is tegen erfelijke haaruitval, behalve preventie, kunt u wel iets doen aan de andere oorzaken. Echter is het daarbij belangrijk dat u eerst een arts raadpleegt, om de oorzaak te onderzoeken. Vervolgens kan de arts een gepast behandelingsplan opstellen voor u. Neem daarom snel contact op met De Haarstichting. Deze stichting is gespecialiseerd in verschillende haarziektes en helpt u graag om haaruitval te voorkomen of te behandelen. De stichting werkt hiervoor samen met gespecialiseerde dermatologen die een ruime ervaring hebben met deze aandoening. Ook voor meer informatie omtrent de verschillende haarziektes en mogelijke oplossingen, zoals een haartransplantatie, kunt u hier terecht. Aarzel dus niet en bezoek snel de website van De Haarstichting!

Gerelateerde artikelen

Huidverzorging van Comfort Zone bestellen doet u hier

Hoe herken je hairextensions van echt haar?

Hoe voorkom ik puistjes?