TAEC
Image default
Bedrijven

Wat zijn de gevaren van elektriciteit

Elektriciteit is vaak een lastige klus en valt zeker niet te onderschatten. Elektriciteit is simpelweg gewoon gevaarlijk en er komen zeker wat gevaren bij kijken. Maar om zeker te zijn dat je veilig te werk gaat zijn er 2 simpele dingen die je kunt doen. Namelijk 101% zeker weten dat je de stroom overal in huis hebt uitgezet of je kunt een elektricien inhuren.

Gevaren

Het werken met elektriciteit is dus een gevaarlijke klus. Door alle stroom die door alle kabels lopen kunnen er vervelende dingen gebeuren. Je kan geraakt worden met elektriciteit en nare schokken krijgen dit kan slecht zijn voor je hart of je kan ter plekke overlijden als je niet oppast. Ook kan door hoge spanning je huid verbranden als dit in contact komt met elektriciteit. Door kortsluiting in de meterkast kan brand ontstaan wat snel uitbreidt door je hele huis dit zorgt ook voor nare situaties. Ook kunnen apparaten ontbranden, denk aan telefoons die opladen in de nacht, en al die warmte die daarbij vrijkomt die niet weg kan.

Ongelukken

Honderden mensen raken jaarlijks gewond door elektriciteit. De meest voorkomende ongelukken zijn brandwonden door elektriciteit. Andere veel voorkomen ongelukken zijn apparaten die gaan ontbranden, hierdoor komt dus de brand in de meterkast. Dit gebeurd vaak zelf allemaal door mensen die geen verstand hebben van elektriciteit maar toch proberen hier mee aan de gang te gaan.

Elektra Oplossingen

Aanleggen van elektra is dus een moeilijke klus. Elektriciens zijn hiervoor speciaal opgeleid en kunnen er dus goed mee overweg. Als je bezig bent met elektra raden wij dus ook aan iemand in te schakelen die er verstand van heeft. 

Elektricien Utrecht 24/7 heeft gespecialiseerde monteurs en willen je hier graag mee helpen.

Telefoonnummer: 085 019 6395 

Adres: Amsterdamsestraatweg 223, 3551 CC Utrecht.