TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat zijn RC auto's precies?

Technische, op afstand bestuurbare raceauto’s, ook wel radio-gecontroleerde raceauto’s genoemd (RC auto’s), zijn kleine raceauto’s die worden bestuurd door middel van een afstandsbediening. Ze worden vaak gebruikt voor recreatie en competitie en kunnen worden gebruikt op een speciale racebaan of in een gecontroleerde omgeving. Zomaar op straat gebruiken is niet aan te raden, hier kunnen teveel onverwachte situaties voordoen en de RC auto’s beschadigen. 

Bestuurd middels afstandbediening

De afstandsbediening kan worden gebruikt om het gas, de remmen en het stuur van de auto te bedienen. Sommige afstandsbedieningen hebben ook knoppen voor het activeren van speciale functies, zoals nitroboost of verlichting. RC auto’s zijn meestal elektrisch aangedreven, hoewel er ook benzine-aangedreven modellen zijn – maar dit is minder gangbaar.

Er zijn verschillende soorten RC auto’s beschikbaar, waaronder monster trucks, driftauto’s en buggy’s. Bekijk het assortiment van Losi RC auto’s maar eens. Ze zijn er in een breed scala aan maten en stijlen, en kunnen worden gepersonaliseerd met verschillende onderdelen en accessoires om hun prestaties te verbeteren en het uiterlijk helemaal naar wens te krijgen.

RC auto hobbyisten

Veel mensen (mannen meestal) zijn graag met het besturen van RC auto’s bezig als een vorm van recreatie en competitie; vaak in clubverband. Er zijn tal van clubs en organisaties die wedstrijden organiseren voor RC auto’s. Sommige liefhebbers bouwen zelfs hun eigen RC auto’s helemaal zelf op. Het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer je met radio-gecontroleerde raceauto’s werkt; ze kunnen zowel schade veroorzaken als zelf beschadigd raken; gelukkig zijn er vaak voldoende soorten onderdelen verkrijgbaar.

https://rcspeedshop.nl/