TAEC
Image default
Sport

Welke keepershandschoenen zijn geschikt voor jou en hoe kan je het ze beste onderhouden?

Keepershandschoenen zijn er in verschillende pasvormen en maten, maar past nou het beste bij jou? In deze blog leggen we de verschillende pasvormen en maten uit. Daarnaast kan je in deze blog lezen hoe je de keepershandschoenen het beste onderhouden. Wil jij nou weten welke keepershandschoenen het beste bij jou passen? Lees dan snel verder!

Keepers hebben allemaal een bepaalde voorkeur voor een bepaalde pasvorm. Keepershandschoenen bestaan uit vier verschillende pasvormen. Maar wat houdt elke pasvorm nou precies in? Hieronder lichten we de vier verschillende pasvormen voor je uit!

Negative Cut 

We trappen af met de Negative Cut. Deze pasvorm is het populairste onder de profkeepers. De Negative Cut pasvorm is zo gemaakt dat het bijna niet voelt alsof je keepershandschoenen aan hebt. De keepershandschoenen zitten strak om je hand door de smalle pasvorm, wat ervoor zorgt dat de grip optimaal is!

Roll Finger

De Roll Finger pasvorm heeft een groot vang oppervlak. De keepershandschoen wordt veelal gebruikt in Engeland. Maar ook profkeepers als Jasper Cillessen en Marc-André ter Stegen keepen met de Roll Finger keepershandschoenen.

K-Power

Dan gaan we verder met de K-Power pasvorm. De keepershandschoenen met de K-Power pasvorm is een combinatie van de Negative Cut en de Roll Finger pasvorm. De keepershandschoenen hebben hierdoor perfecte grip en draagcomfort. Deze keepershandschoenen zijn dan ook erg populair.

Regular/Flat Cut

Als laatste hebben we nog de Regular/Flat Cut. De keepershandschoenen met deze pasvorm zijn erg klassiek. Ze hebben een groot vang oppervlak en een normale pasvorm.  De keepershandschoenen hebben platte vingers en zijn geschikt voor keepers welke meer bewegingsvrijheid in de keepershandschoenen willen hebben.

Onderhoud van de keepershandschoenen

Nu we het gehad hebben over de verschillende pasvormen van de keepershandschoenen gaan we door naar een ander belangrijk onderwerp. Het onderhoud van de keepershandschoenen is erg belangrijk. Als je de keepershandschoenen niet goed onderhoud zullen ze snel kapot gaan en dat wil je niet. 

Vochtig houden van de keepershandschoenen

Voor het gebruik van de keepershandschoenen is het van groot belang dat je de keepershandschoenen eerst vochtig maakt. Dit zal zorgen voor een betere grip tijdens trainingen en wedstrijden. Ook zullen je keepershandschoenen minder snel kapot gaan. Neem ook altijd een bidon met water mee naar het veld. Als je merkt dat je keepershandschoenen droog worden kan je ze altijd weer bevochtigen. Na een training of wedstrijd is het verstandig dat de keepershandschoenen in een licht vochtige keepershandschoenen tas worden bewaard.

Schoonmaken van de keepershandschoenen

Na gebruik van de keepershandschoenen is het belangrijk dat je de keepershandschoenen goed schoonmaakt. Gebruik lauw water om de keepershandschoenen nat te maken en wrijf het vuil uit de keepershandschoenen. Doe daarna de keepershandschoenen weer aan en knijp het water uit de keepershandschoenen. Als je dat gedaan hebt duw je de handen stevig tegen elkaar aan om het laatste water eruit te halen. Wikkel ze daarna in een handdoek en laat ze 24 uur drogen op kamertemperatuur, hierna zijn ze weer klaar voor gebruik. Leg ze nooit op de verwarming! 

Mocht je de keepershandschoenen lang niet gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de winter en zomerstop, bewaar ze dan in een vochtige keepershandschoenen tas. Zorg ervoor dat de keepershandschoenen niet tegen elkaar aanliggen! De kans is dan groot dat ze aan elkaar gaan plakken en dit zal de foamlaag beschadigen.