TAEC
Image default
Dienstverlening

Wie zet mijn glas

Wie zet mijn glas

Aannemer
Bij het renoveren van je huis of het bouwen van een nieuwe woning hoort natuurlijk een heleboel glaswerk. Je kan dit allemaal zelf doen, maar je hebt ook de optie een aannemer te laten komen. Dit heeft enkele voordelen en nadelen. Het grootste nadeel is het feit dat er een groot prijskaartje aan een aannemer hangt. Als je je glas zelf zou zetten bespaar je toch een hoop geld. Hoeveel een aannemer juist kost, hangt af van hoeveel glaswerk en welke soorten glaswerk je laat zetten. Het voordeel aan een aannemer is dat je er zeker van bent dat de werken professioneel worden uitgevoerd. Meestal gaat het bij je aannemer ook sneller dan wanneer je het zelf doet. Deze twee factoren maken dat de meeste mensen het niet zelf doen.

Ik doe het zelf
Ben je toch een handige Harry, doe je alles graag zelf en wil je wat geld besparen, dan is het zeker mogelijk om jouw gas zelf te zetten. Al hangt dit natuurlijk ook af wat voor glas je gaat zetten. Moet het glas in de binnendeur vervangen worden? Of het bovenraam aan de buitenkant? Dit soort factoren zijn doorslaggevend. Overweeg steeds goed of je het echt wel zelf kan doen. Als je alle pro’s en contra’s hebt overlopen en toch beslist het zelf te doen, kan je beginnen. Op het internet vind je genoeg filmpjes waarin perfect wordt uitgelegd hoe je zelf je glas zet. Veel succes!

Risico’s van glas zetten
Glaszetten neemt een heleboel risico’s met zich mee. Ook de glaszetters van beroep klagen over een aantal dingen. Zo vinden vrijwel alle glaszetters dat het fysiek te zwaar is. Je moet heel de tijd ruiten van meer 25 kg dragen. Dit in combinatie met de repeterende bewegingen zorgt ervoor dat bijna de helft van de glaszetters klaagt over pijn in de rug en schouders.
Glaszetters werken zowel in de winter als in de zomer. Hierdoor moeten ze soms in slechte weersomstandigheden werken. Dit zorgt vaak voor spierklachten bij glaszetters.

Tot slot is het ook gewoon heel gevaarlijk. Ze werken vaak op zekere hoogte. Als het dan hard waait of het is glad bestaat er een kans op uitglijden en vallen. Gebroken ruiten vervangen wordt ervaren als het gevaarlijkste karwei. De scherven snijden zonder enige moeite door je huid heen. Wanneer een zuiger defect is, kan een raam ook plots breken. Deze dingen komen natuurlijk minder vaak voor, maar wees je er toch van bewust dat het niet geheel zonder risico’s verloopt. Werk veilig en veel succes!

kies je er toch voor om een glaszetter in te schakelen. Overweeg een glaszetter uit Utrecht of Zoetermeer

https://glaszetterdirect.nl/