TAEC
Image default
Bedrijven

Wonen in Gulpen: wat valt er hier allemaal te beleven?

Gulpen, een plaatsje midden in het Limburgse heuvelland. Kunst, cultuur en natuur komen hier samen. Gulpen ligt in de gemeente Gulpen-Wittem. Met een inwoneraantal van zo’n 4.000 mensen, is het een kleine plaats met een rijke geschiedenis. Het is een plek die zowel te voet als op de fiets goed te verkennen is. Hieronder leest u waarom Gulpen een uitstekende plek is om te wonen.

Natuur en omgeving

Gulpen heeft een centrale ligging in het Zuid-Limburgse heuvelland. Dit landschap is zelfs benoemd tot vijfsterren-landschap in Nederland. Naast de vele pittoreske dorpjes en huisjes, kent het heuvellandschap ook vele langgerekte weilanden en beekjes. Ook de ongerepte bossen mag u zeker niet vergeten. Daarnaast zijn de vakwerkboerderijen typerend voor deze omgeving. Tevens kunt u hier ook in overnachten tijdens een weekendje in het Limburgse landschap. Ook u als bewoner van Gulpen kunt hier helemaal tot rust komen. De vele wandel – en fietsroutes leiden u naar wegen die u wellicht nog niet eerder bent tegengekomen. Het zou zomaar kunnen dat u op een van de vele cultuurrijke dorpjes in de buurt van Gulpen stuit.

De woningmarkt

De woningmarkt in Gulpen is vergelijkbaar met andere dorpen in de gemeente Gulpen-Wittem. Gulpen kent momenteel een inwoneraantal van 14.171 inwoners. Een gemiddelde vraagprijs voor een koopwoning in Gulpen staat momenteel op €220.000, wat onder het landelijk gemiddelde ligt. Daarnaast ligt de gemiddelde prijs voor een vierkante meter rond de € 2.550. Ook kunt u voor een huurwoning terecht in Gulpen. Bovendien moet u bij het kopen van een woning in Gulpen een makelaar aan te haak slaan. Een makelaar in Gulpen kan er wellicht voor zorgen dat u uw droomhuis kunt vinden. Daarnaast kan een makelaar in Gulpen u ook helpen bij de verkoop van uw woning in Gulpen.

Lukt het u niet om een woning te bemachtigen in dit prachtige dorp of in deze prachtige omgeving? In Gulpen en in andere dorpen in het heuvelland zijn er talloze hotels, bed & breakfasts, appartementen of vakantiehuizen te vinden. Geniet bij een bed & breakfast bijvoorbeeld van een typisch Limburgs ontbijt. Met een overnachting in het heuvelland kunt u helemaal tot rust komen.

https://www.boon-heuvelland.nl/