TAEC
Image default
Meubels

Zelf renovliesbehang plaatsen

Sta jij op het punt om zelf renovliesbehang te behangen? Dan is het advies om dit artikel aandacht te bestuderen. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij een aantal punten die van groot belang zijn voor het behangen van renovlies. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je optimaal kunt genieten van jouw toekomstige behang.

Verwijder renovliesbehang en stucwerk

Sta jij op het punt om renovliesbehang te gebruiken? Dan is het van groot belang dat je van te voren eerst het bestaande behang verwijdert. Als je namelijk gebruikt wilt maken van renovlies is het van groot belang dat de muur waarop je het wilt behangen glad is. Een vlakke ondergrond is namelijk van cruciaal belang voor het behangen van renovlies. Zoals reeds beschreven is het hebben van een gladde muur van groot belang en daarom is ook het advies om jouw muur te schuren. Hiermee zorg je ervoor dat je een egale muur krijgt en dat zal de kwaliteit van het behangen versterken

Oneffenheden opvullen

Zodra je alle behang en stucwerk van de muur hebt verwijderd  is het van groot belang om te kijken of er oneffenheden in de muur zitten. Mocht dit het geval zijn, dan is het verstandig om deze op te vullen. Je wilt namelijk voorkomen dat je renovlies gebruikt en dat deze indeukt omdat er een gat in de muur zit. Kortom, mocht je oneffenheden hebben, vul deze dan op. Weet jij niet wat voor producten hiervoor moet gebruiken? In de bouwmarkt kunnen diverse specialisten je helpen met het kiezen van de juiste producten.

Breng voorstrijk aan

Zodra je de muur egaal en strak hebt is het aan te raden om voorstrijk aan te brengen. Voorstrijk zorgt voor een betere hechting en voorkomt dat de ondergrond de lijm opzuigt die je later op de muur smeert. Hierbij is het wel van groot belang dat je van te voren de muur stof en vuilvrij maakt. Daarna kun je de voorstrijk eenvoudig aanbrengen met een verfroller en een kwast. Het is vervolgens wel aan te raden om de voorstrijk te laten drogen. Zodra het droog is kun je beginnen met het aanbrengen van lijm.

Het behangen zelf

Houdt er altijd rekening mee dat je een extra strook renovliesbehang hebt van ongeveer 10 cm. Je wilt namelijk niet tekort komen. Het overtollige renovliesbehang kun je na het plakken eenvoudig wegsnijden met bijvoorbeeld een stanleymes. Het advies is ook om hulplijnen te tekenen met een waterpas en een pen. Hierdoor weet je dat je rechte lijnen op de muur hebt en dit zal het plakken vergemakkelijken. Vervolgens kun je eenvoudig de lijn breed op de muur smeren. Let op, zorg ervoor dat je het in stroken smeert zodat de lijm op een egale wijze aan het renovliesbehang wordt geplakt. Zodra je de eerste strook hebt aangebracht is het kunst om met een aandrukrol het renovliesbehang goed op de lijn aan te drukken. Vervolgens kun je met een aandrukspatel de eventuele luchtbellen verwijderen.