TAEC
Image default
Alarmsysteem

Zo help je op een ontspannen manier je hulpbehoevende ouders

Je ouders hebben inmiddels een leeftijd bereikt waarop ze niet meer alles zelf kunnen. Natuurlijk wil je ze het liefst bij alles zo veel mogelijk helpen, maar het moet wel leuk blijven. Elke dag langsgaan omdat de laptop “niet werkt”, hoeft nu ook weer niet. Daarom hebben wij een aantal tips die het leven van jou én je ouders een stukje gemakkelijker zullen maken.

Goede voorbereiding is het halve werk
Maak een lijstje van verzekeringsnummers, BSN-nummers en telefoonnummers van de huisarts, praktijkondersteuner, specialist, taxibus, maaltijddienst en andere diensten die vaak gebruikt zullen gaan worden. Wanneer je snel een afspraak moet maken of annuleren, scheelt het een hoop tijd als je alle gegevens al in een mapje of in je telefoon hebt staan.

Foto’s en ducttape zijn je beste vriend
Moderne apparaten hebben meestal honderden functies en knopjes. Hoogbejaarden weten hier niet altijd even goed mee om te gaan. “Waar moet ik op drukken”, “het geluid doet het niet” en “hoe werkt dit” zijn uitspraken die je waarschijnlijk vaak te horen krijgt. Zorg er daarom voor dat je een foto van alle afstandsbedieningen op je telefoon hebt staan, zodat je bij vragen gemakkelijk telefonisch uitleg kunt geven en niet gelijk op bezoek hoeft te gaan. Ook is het handig om de knoppen op de afstandsbediening die niet gebruikt worden, af te plakken met ducttape. Zo voorkom je dat je vader of moeder per ongeluk verdwaalt in de instellingen terwijl hij/zij alleen maar even het journaal wilde zien.

Regel het online!
Als je niet bij je ouders om de hoek woont, is het natuurlijk handig om zoveel mogelijk dingen online te regelen. Stop met het dagelijks slepen van boodschappen en bestel ze simpelweg online. Ook de doktersrekening kun je gemakkelijk online indienen.

Tot slot
Het belangrijkste blijft natuurlijk de gezondheid en veiligheid van je ouders. Zorg er daarom voor dat je ouders in het bezit zijn van een persoonlijk alarm van goede kwaliteit zoals Personenalarmering Limburg. Mocht er iets gebeuren, dan hoeven zij maar op de knop te drukken om met jou of zorgpersoneel te communiceren of hulp in te schakelen. Dit geeft jullie altijd een veilig gevoel.

https://comfocare.nl/personenalarmering-limburg