TAEC
Image default
Onderwijs

Zo kies jij een kerstpakket dat iedereen tevreden stelt

Een kerstpakket dat iedereen tevreden stelt, dat is onmogelijk. Er zit een kern van waarheid in deze uitspraak, want niet iedereen heeft dezelfde smaak. Toch kun jij dit jaar ook een pakket uitdelen waar het merendeel van je personeel van onder de indruk is, van gemotiveerd raakt en zich gewaardeerd door voelt. En dat allemaal terwijl jij binnen budget blijft. Een utopie? Niet als je de onderstaande tips gebruikt.

 

  1. Vraag je personeel naar hun ideale kerstpakket

Als je niet vraagt, dan krijg je ook niet. Het is helemaal niet vreemd om een kleine kerstpakketten enquête op te stellen en deze rond te sturen onder je personeel. Niet alleen kom jij dan te weten wat ze verwachten, het geeft je medewerkers ook het idee dat ze betrokken worden bij de beslissing. Doe je dit niet, dan moet je gissen en de kans dat je de plank mis slaat is dan enorm. Maak daarom een korte vragenlijst en stuur deze rond. Hierin kun je dan bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

  • Wat vond je van het vorige kerstpakket? Wat was er goed aan en wat kon beter?

  • Wat zijn de kenmerken van een ideaal pakket voor jou?

  • Wat verwacht je van het pakket dit jaar?

 

  1. Kies niet voor de gemakkelijke uitweg

Er is niets minder motiverend dan een generiek en niet inspirerend kerstpakket, bijvoorbeeld met een fles wijn en een flesopener of een puntenkaart. Daarmee zeg je geen moeite te willen steken in het vinden van een goed geschenk. Het is inderdaad zo dat iedereen er iets mee kan, maar het is de gemakkelijkste uitweg en dat wordt niet gewaardeerd. Als je een pakket wilt geven dat motiveert, dan laat je zien dat je er moeite voor gedaan hebt. Alleen al door voor een pakket in de kleur van je bedrijf te kiezen, of met een product dat iets te maken heeft met wat jullie doen, laat je zien dat je er over na hebt gedacht dit jaar.

 

  1. Kies voor een thema voor een persoonlijke boodschap

Wil je er nog een schepje bovenop doen, neem dan een kerstpakket met een thema. Op die manier maak je het persoonlijker en kun je je personeel zelfs laten zien waarom je ze waardeert. Stel, iedereen heeft hard gewerkt om van een regionaal- naar een landelijke dienstverlening te gaan. Dan begrijpt iedereen wat je wilt zeggen met een pakket met een Hollands thema. Hebben jullie hard gewerkt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid en jullie doelstellingen gehaald? Kies dan voor een kerstpakket met ecologische producten. Je personeel ziet dan direct dat hun inzet en harde werk gezien is en gewaardeerd wordt. Dat motiveert enorm.

 

  1. Bestel je kerstpakketten online

De beste plek om het ideale kerstpakket te vinden is online via een bestelsite. Daar zijn winkels die honderden verschillende pakketten aanbieden in een verscheidenheid aan thema’s, kleuren, samenstellingen en prijsklassen. Je vindt er vast een kerstpakket tussen dat aan al jouw eisen voldoet voor een eindejaarsgeschenk. Door bovenstaande tips te volgen kies je een optie waar iedereen blij van wordt.

 

 

https://www.taec.nl/geschenken/