TAEC
Image default
Vakantie

3 bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht is de stad die alles te bieden heeft. Je vindt er historische panden tot high-end designer winkels, je hebt er grotten en je kunt genieten op de verschillende terrassen op de verschillende pleinen. Misschien wil jij wel een restaurant openen in Maastricht? Maar dit is natuurlijk niet alles wat de prachtige stad te bieden heeft. In dit artikel ga ik je drie bezienswaardigheden vertellen waar die jij kunt bezichtigen wanneer je in Maastricht bent.

De ENCI- groeve in Maastricht

Iedereen die in de buurt van Maastricht woont, is er wel een keertje gaan wandelen. Tegenwoordig is de groeve een ontwikkeling aan het maken met betrekking tot de natuur. De bedrijvigheid is er in 2018 gestopt. Ze hebben in de ENCI-groeve 100 jaar lang mergel gewonnen. Nadat de bedrijvigheid werd gestopt is de groeve onder beheer gekomen van de natuurmonumenten. Het is dan ook echt een gebied waar je lekker eventjes kunt gaan wandelen. Er is zelfs een uitzichtplateau waar je een grandioos uitzicht hebt op de groeve.

Het Vrijthof

Mensen roepen soms dat het Vrijthof in Maastricht het mooiste plein van Nederland is. Als je op hert midden van het plein staat, vergeet je gewoon eventjes helemaal dat je in Nederland bent. Door de aanwezigheid van een theater, een museum en mooie kerken vormt het plein echt het culturele hart van de stad. Het Vrijthof wordt gebruikt voor alle evenementen en wordt aangepast aan de seizoenen. Verder zijn er genoeg terrassen te vinden waar je kunt genieten van een drankje en een hapje. Tenslotte tref je in de zijstraten van het plein allemaal feestcafés aan waar je van donderdag tot zaterdag zou kunnen gaan feesten.

Boekhandel Dominicanen

Dit is niet zomaar een boekhandel. De boekhandel is namelijk gevestigd in een 700 jaar oude kerk. De “kerk” is uitgeroepen tot de eerlijkste boekwinkel van de wereld volgens de krant “The Guardian”. Je hebt er ontzettend veel boeken die dan ook erg variëren. Er is dan ook voor ieder wat wils.

Dit waren ze dan, de drie bezienswaardigheden die jij bezocht moet hebben als je toevallig in de stad bent! Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad.