TAEC
Image default
Vakantie

Wat te doen in Maastricht

In Maastricht tref je van alles aan, van designer winkels tot de historische panden. Je hebt er zelfs een aantal grotten. Verder kun je genieten van de menukaarten op de gezellige terrassen of genieten van een gaaf festival. Maar dit is nog lang niet alles wat Maastricht te bieden heeft, Maastricht is de ster onder alle steden. Het is beter dan een roadtrip door Europa. In dit artikel ga ik je een aantal activiteiten vertellen wat je in en rondom Maastricht kunt doen!

De ENCI- groeve in Maastricht

Iedereen in de buurt van Maastricht kent de ENCI-groeve wel. Het is nog bezig met zijn ontwikkeling. Je ziet er een ontwikkeling van de natuur, maar sinds 2018 is de bedrijvigheid gestopt. Hier werd altijd mergel gewonnen. Dit hebben ze daar maar liefst 100 jaar gedaan. Sinds toen is het gebied in beheer gekomen van natuurmonumenten. Het is dan ook een prachtig gebied om even lekker te wandelen, en vergeet vooral niet te genieten van het uitzicht! Er is zelfs een uitzichtplateau waar je een grandioos uitzicht hebt die je zeker eens gezien moet hebben.

Het Vrijthof

Sommige mensen zeggen dat het Vrijthof het mooiste plein van Nederland is. Wanneer je op het midden van het plein staat en om je heen kijkt, vergeet je soms dat je in Nederland bent. Het plein is dan ook echt het culturele hart van de stad. Er ligt een theater, een museum en mooie kerken. Daarnaast is het Vrijthof de plek die bijna wekelijks aanpast aan ieder seizoen en evenement. Ook kun je er genieten van de terrassen waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Tenslotte vind je in de zijstraten van het Vrijthof de feestcafés waar van donderdag tot zaterdag feesten zijn!

Boekhandel Dominicanen

Deze boekhandel is gevestigd in de Dominicaner Kerk die 700 jaar geleden werd gebouwd. Daarnaast is de boekhandel uitgeroepen als de eerlijkste boekwinkel van de wereld, een boekhandel gemaakt in de hemel volgens The Guardian. De boeken zijn erg gevarieerd, dus er is voor ieder wat wils.

Ga jij binnenkort een weekendje naar Maastricht? Twijfel dan niet en ga naar een van deze plekken!