TAEC
Image default
Sport

3 redenen waarom danslessen goed zijn voor kinderen

Wat is er mooier dan een kleuter zien dansen op muziek, veel jonge kinderen gaan spontaan aan het dansen zodra ze muziek horen. Op deze jonge leeftijd is er duidelijk een liefde voor muziek en dans, kinderen houden van het gevoel van bewegen en kunnen dit soms uren volhouden. 

Dansen is voor kinderen een heerlijke manier om de energie los te laten en zich creatief te uiten. Maar er zijn uiteraard meer redenen waarom dansen goed voor kinderen is. Hieronder lees je de 3 belangrijkste redenen waarom danslessen Amsterdam goed zijn voor kinderen.

1.  Dansen vergroot de creativiteit van kinderen
Middels danslessen voor kinderen wordt het creatief denken op gang gezet, de kinderen worden gestimuleerd om op andere manieren creatief te denken en buiten hun kaders te treden. Creativiteit is immers onlosmakend verbonden met dans en beweging. 

2. Discipline en motivatie
Het dansen kan de zelfmotivatie en discipline van een kind bevorderen, tijdens de dansles leren kinderen geconcentreerd en gedisciplineerd te werken aan hun dansbewegingen. Uiteraard staat het plezier voorop, de kinderen leren spelenderwijs zich aan de instructies en regels te houden. 

3. Sociaal en emotionele ontwikkeling dansles
Ongemerkt leren de kinderen goede omgangsvormen met andere kinderen van hun eigen leeftijd te ontwikkelen, hierdoor ontstaan vaak mooie vriendschappen. Tijdens het dansen in groepsverband moet er rekening gehouden worden met elkaar, je moet je openstellen en op elkaar kunnen bouwen. Deze sociale activiteiten helpen kinderen bij het creëren van meer zelfvertrouwen en de communicatievaardigheden te verbeteren.

Op zoek naar danslessen in Amsterdam?

Vind vandaag nog de dansschool Amsterdam welke het beste aansluit bij de wensen van uw kind. GLO Entertainment Live biedt een diversiteit aan danslessen. Denk hierbij aan Kleuterdans, Peuterdans, Urban, Hip Hop, Modern en jazz.

GLO Entertainment Live is gevestigd in de oude brandweerkazerne Reigersbos, ons team bestaat uit enthousiaste dansleraren welke uw kind met veel plezier ontvangen.

 

https://www.glo-entertainment-live.com/dansschool-amsterdam/