TAEC
Image default
Auto

3 tips om te slagen voor je CBR theorie examen

Je theorie examen, een lastig onderdeel van je autorijbewijs. Minder dan de helft van de mensen slaagt in een keer voor dit examen. Om de kansen te vergroten om een keer te slagen voor het CBR theorie examen, wordt in dit artikel een aantal tips gegeven om je kans tot slagen te vergroten

  1. Voorbereiden is het halve werk

Opzich lijkt het vanzelfsprekend om goed voor te bereiden voor je theorie examen, echter onderschatten de meeste mensen dit examen en zakken ze hierdoor. Daarom is het belangrijk om ruim van te voren te oefenen met voorbeeldexamens. Verzamel je oefenmateriaal of schaf een online pakket aan op bijvoorbeeld theorie.nl.

  1. Oefen de stof in de praktijk

Een makkelijke en directe manier om je theorie te oefenen is door het in de praktijk toe te passen. Loop de deur uit of fiets bijvoorbeeld naar de supermarkt. Onderweg kom je een tal van verkeersborden en verkeerssituaties tegen. Beeld je in dat je in de auto zit en je in die situatie verkeerd, wie heeft dan bijvoorbeeld voorrang of hoe hard mag je op deze weg rijden. Door het in de praktijk toe te passen kan je deze beelden naar boven halen tijdens het examen waardoor het makkelijker worden om de vragen te beantwoorden.

  1. Vertrouw in jezelf

De vele regels en verkeerssituaties kan soms erg frustrerend zijn. Raak niet in paniek, ook jij zal slagen. Als je de tijd hebt genomen om de theorie tot je te nemen, dan moet het slagen voor het examen geen probleem zijn. Probeer vooraf het examen ook te ontspannen en in jezelf te vertrouwen.

  1. Onderschat het niet

Zoals al eerder in dit artikel is aangegeven, zakt meer dan de helft voor het examen, neem hier rekening mee dat er ook voor jou een grote kans is dat je niet slaagt. Er kunnen veel factoren hierbij spelen zoals de spanning of vragen waar je niet op had gerekend. Leer van je fouten en je zult zien dat je de tweede keer wel zult slagen.