TAEC
Image default
Industrie

3 tips voordat je gebruik gaat maken van jouw cobalt boren

Iedere klusser kan zich wel voorstellen dat als ze iets gloednieuws hebben gekocht, dit meteen willen uitproberen om zeker te zijn dat ze blij zijn met hun aankoop. Vooral bij verschillende boren is het zo dat klussers deze altijd kopen omdat ze deze direct nodig hebben voor een bepaalde klus, dus ook cobalt boren. Maar hoe gebruik je deze op de juiste manier? Dat lees je allemaal terug in deze blog waar je jou drie tips geven hierover.

Gebruik ze waarvoor ze bedoelt zijn

Bepaalde soort boren zijn bedoeld om door een specifiek materiaal heen te boren. Denk hierbij aan metaalboren of verschillende houtboren. Dat is bijna precies hetzelfde als betonboren of cobalt boren. Daarom is het zeker verstandig om deze ook alleen maar voor dat materiaal te gebruiken waarvoor ze bedoelt zijn. Dus houtboren voor hout en ga zo maar door. Als je specifieke boren gebruikt bij een materiaal waar het eigenlijk niet voor bedoeld is, kan de boor sneller kapot gaan of erg gaan verslijten. Dan moet je binnen een jaar weer een nieuwe dure set halen met boren. Dus wees daar voorzichtig mee, want boren kunnen een dure grap zijn.

Bewaar ze op een droge en veilige plek

De tip die eigenlijk bij iedere klusser wel een gouden regel is, is dat je het gereedschap op een droge en veilige plek kan bewaren en opbergen. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, en ze kunnen daar bij, dan kan het erg gevaarlijk voor ze zijn. Daarbij kan het materiaal, en vooral boren, niet goed tegen een vochtige omgeving. Als je ze wel in een vochtige omgeving bewaart, kan het gaan roesten en gaat de levensduur ervan omlaag.

Check ze regelmatig

Het is ook zeker belangrijk om je boren of ander gereedschap regelmatig te checken. Is het nog stevig of breekt hij af? is er iets kapot? zit er roest op? Als je op een van deze vragen ja hebt beantwoord dan moet je maar eens gaan kijken voor een nieuwe set. Gelukkig zijn er genoeg webshops of bouwmarkten waar je kan kijken.