TAEC
Image default
Zakelijk

Kassarollen kopen: met dit stappenplan bestel je altijd de juiste

Als jij een winkel hebt, dan print je bonnetjes en kassarollen kopen is dus iets wat je regelmatig doet. Is het weer tijd om een voorraad aan te schaffen, dan is een webwinkel daar een perfecte plek voor. Het assortiment is groot, je krijgt veel opties en de kortingen zijn dan ook erg interessant. Je zult misschien versteld staan van het aantal opties die je aangeboden krijgt. Er zijn niet alleen kassarollen in verschillende afmetingen, maar ook met verschillende kleuren. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om ze te laten bedrukken. Het onderstaande stappenplan is ontworpen zodat jij de juiste kassarollen kunt kopen uit het grote assortiment van een online winkel.

 

1.     Kassarollen kopen met de juiste afmetingen

Allereerst is het belangrijk dat je kassarollen gaat kopen die passen in de printers die je gebruikt. De lengte zorgt voor een dikkere- of juist dunnere rol en de breedte is bij iedere printer anders. Zoek daarom op welke afmetingen in jouw printers passen en je vindt online vast een optie die daarbij aansluit. De meest gangbare afmetingen zijn bijvoorbeeld 80x80x12 mm en 57x47x12 mm, maar andere opties, zoals 76x70x12 mm, 60x85x40 mm en 60x100x40 mm zijn online ook geen probleem.

 

2.     Het juiste soort kassarollen

Als je de opties geselecteerd hebt die passen in jouw printers, is het zaak dat je het juiste soort kassarollen gaat kopen. En dat hangt dan weer af van het soort printer dat je hebt. De meeste winkels gebruiken een thermoprinter en daarvoor schaf je thermorollen aan. Deze branden de letters op de bon in plaats van ze te drukken. Het voordeel is dat je dan geen inkt nodig hebt. Heb je printers die met inkt werken, dan is een gewone kassarol voor jou het beste.

 

3.     Extra opties

Nadat je de afmetingen en het soort kassarollen hebt vastgesteld (gebruik de filters van de webwinkel om een geschikte selectie te maken), ga je nadenken over de extra opties die je daar aan wilt laten toevoegen. Zo kun je kassarollen kopen in een bepaalde kleur, zoals groen, roze, blauw of oranje. Het is ook mogelijk om rollen aan te schaffen waar houtvrij papier voor is gebruikt. Dat is een milieuvriendelijkere optie. Een laatste mogelijkheid is het aantal lagen papier dat de rol aanvoert. Je kunt kassarollen kopen met twee of drie lagen waardoor je meerdere bonnetjes tegelijkertijd print.

 

4.     Je kassarollen laten bedrukken

Als laatste denk je na over of je je kassarollen wilt laten bedrukken aan de achterkant of niet. Zo kun je dus kassarollen kopen met het logo van je winkel. Eigenlijk is alles mogelijk, zolang het past. Gebruik deze optie om actiebonnen te verspreiden, om de adressen van je vestigingen te geven of om je klanten van andere belangrijke informatie te voorzien. Het bedrukken van je kassarollen is een manier om reclame te maken nadat iemand je winkel heeft verlaten. Daarnaast kun je je klanten wat extra’s meegeven om ze te bedanken voor hun bezoek en aan te moedigen terug te komen.