TAEC
Image default
Bedrijven

Advies voor het houden van vogels

Een huisdier. De een wil een hond of een kat, de ander wil vissen en weer een ander wil een vogel. Net als alle andere dieren moet ook een vogel dagelijks verzorgd worden. Ze hebben eten, drinken en een schone kooi nodig en dat betekent dat je niet zo maar een paar weken op vakantie kunt. Daarbij worden vogels vaak ouder dan 10 jaar. Dit en nog meer belangrijke dingen over het houden van vogels staan hieronder beschreven.

Kopen van een vogel

Vogels kun je op verschillende plekken kopen, maar dit ligt er natuurlijk ook aan wat voor een vogel jij wilt. Een kanarie of grasparkiet kun je eenvoudig bij een tuincentrum kopen, maar een meer bijzondere vogel kun je beter bij een fokker kopen. Dit zijn bijvoorbeeld papagaaien en andere tropische vogels. Let wel op dat andere soorten vogels ook een andere soort verzorging nodig hebben. Vraag hier altijd naar bij de fokker en zoek dit zelf goed van tevoren uit.

Voeding

Ieder soort vogel heeft een ander soort voeding nodig. Bij het vogelvoer kopen moet je hierop letten, door goed te kijken naar de voedingswaarde. Daarbij is het belangrijk om te weten dat vogels de velletjes van zaden weer uitspugen, waardoor het soms lijkt alsof het voederbakje nog vol is. Een goede aanvulling op de voeding van vogels zijn sla, fruit en sepia. Naast voeding is ook watervoorziening belangrijk en daarbij vereisen vogels een bakje vers water.

Een snack die je aan je vogel kan geven verschilt per vogelsoort. Om je papegaai extra te verwennen kun je deze groenten geven. Ook zijn er speciale plantjes te verkrijgen die je aan je vogel kunt geven.

Huisvesting

Het is voor een vogel belangrijk dat deze zich kan bewegen en dus dat de kooi groot genoeg is. Je kunt de meeste vogels zowel binnen- als buitenhouden. Wanneer je je vogel buiten houdt dan moet de volière tocht- en vorstvrij zijn. Daarbij zit je vogel natuurlijk graag op een stok dus dient het verblijf minimaal twee zitstokken te hebben. De bodem moet daarbij ook bedekt zijn met bijvoorbeeld zaagsel of beukensnippers. Veel vogels zijn niet graag alleen, dus zorg dat deze vergezeld is door een andere vogel. Ook een vogelbadje is een belangrijke toevoeging, omdat zij graag badderen.

 

https://vogelvoerkopen.nl/