TAEC
Image default
Bedrijven

De CE markering aanvragen

Het kopen van een elektrisch toestel

Als u een elektrisch apparaat koopt, zoals bijvoorbeeld een boormachine, dan is het belangrijk dat u kijkt of het van de juiste CE-markering is voorzien. De CE-markering geeft aan dat het voldoet aan de wetgeving van de Europese Unie. CE is de afkorting van Confomité Européeenne dat Europese Unie betekent. De CE-markering is verplicht in alle landen van de EER (Europese Economische Ruimte). Ook in het land Turkije is voor bepaalde producten de CE- markering verplicht.

Een CE verklaring aanvragen

Wanneer een fabrikant een product heeft vervaardigd, dan zal daarop de CE-markering worden aangebracht. Wanneer de fabrikant de CE-markering aanbrengt, geeft hij aan dat zijn product aan alle van toepassing zijnde Europese regels voldoet. Hierbij zijn dan de overeenstemmingsprocedures en conformiteitsprocedures volbracht. Een CE-markering aanvragen is vrij eenvoudig. U kunt deze aanvragen via de website van de Certification Company. U kunt gebruik maken van het contactformulier of telefonisch contact.

De CE-markering op een product

Wanneer een CE-markering op een product is aangebracht, zal het aan alle wettelijke eisen voldoen, zoals bijvoorbeeld de brandveiligheid. Er zijn ook bouwproducten waar de adresgegevens en productgegevens op vermeld moeten staan.

De kosten voor een CE markering aanvragen

Een CE markering aanvragen is niet goedkoop. De kosten voor het afleggen van het adviestraject liggen tussen de € 10.000 en € 25.000. Het verschil in kosten is afhankelijk van de hoeveel werk dat al gedaan is. Er zijn ook kosten voor een derde partij die ook verschillende tests uitvoeren. Deze liggen tussen de € 15.000 en € 30.000. De verschillen die hierbij ontstaan komen, omdat er misschien meerdere verschillende modellen zijn en het aantal verschillende producten. Het is de fabrikant, die de CE-markering op het product aanbrengt, die verantwoordelijk is. Wanneer de fabrikant de CE-markering aanbrengt, geeft hij daarmee aan dat zijn product voldoet aan alle veiligheidseisen van de Europese Unie.

https://www.hmpa.nl/ce-markering/aanvragen-ce-keurmerk/