TAEC
Image default
Bedrijven

Alles over het versturen van bubbel enveloppen

Tegenwoordig is het verzenden van pakketjes veel belangrijker geworden voor bedrijven. Door de situatie rondom het coronavirus kiezen steeds meer mensen ervoor om online te bestellen. Als je aan een bezorger denkt, dan denk je aan grote dozen. Toch wordt er tegenwoordig in het kader van duurzaamheid steeds meer gekozen voor brievenbusverzending. Wanneer je cd’s of sieraden besteld worden deze nu vaak bubbel enveloppen, oftewel luchtkussen enveloppen verpakt. Maar wat is dat precies en wanneer gebruik je dit type enveloppen? In dit artikel lees je alles over bubbel enveloppen.

Wat is het?

Dit type envelop bestaat uit een papieren envelop die een sluitstrip heeft met aan de binnenkant een laagje noppenfolie. Deze folie bestaat uit twee dunne lagen plastic, met daartussen vacuüm gezogen lucht. Deze lagen worden vervolgens op elkaar geplakt. Hierdoor ontstaat een beschermende laag om de spullen, waardoor het pakket veilig verzonden kan worden. Een bubbel envelop bestaat uit verschillende brievenbusformaten, zoals CD (180 x 165 mm) en A11 (110 x 165 mm). Er zijn ook luchtkussen enveloppen die niet door de brievenbus passen. Wel wordt er verpakkingsmateriaal gespaard, waardoor het pakket duurzaam verzonden wordt.

Wanneer geen bubbel envelop gebruiken?

Waar de bubbel envelop voor veel zaken een goede oplossing kan zijn, zijn er ook momenten waarop je deze envelop beter niet kan gebruiken. Gebruik dit type envelop niet bij producten die niet mogen buigen. Het is zo, dat een envelop buigzaam is waardoor de kans bestaat dat het item wordt gebogen. Ook het verzenden van breekbare goederen in een bubbel envelop is niet verstandig. Hierbij wordt geadviseerd om een doosje te gebruiken, welke bestaat uit een vulling waardoor het product beschermd wordt. Verder kun je een luchtkussen envelop beter niet gebruiken bij vochtige goederen. Een envelop is niet waterdicht en ook een bubbel envelop is dat niet. Gebruik hiervoor dus een verzenddoos. Je kan bijvoorbeeld een brievenbusdoos gebruiken, maar ook plastic verzendzakken of kartonnen enveloppen zouden hier een oplossing in kunnen bieden.

https://luchtkussengigant.nl/