TAEC
Image default
Bedrijven

Betekenis Helifix funderingssysteem

Je kunt er niet meer omheen: verzakkingen rondom huis of de scheuren in de muur bij veel huizen in Groningen door de gaswinning. Toch zijn de scheuren in de muur en verzakkingen rondom het huis niet de enige problemen van gaswinning. Welke dingen veroorzaken funderingsproblemen? Is het te herstellen? En wellicht de belangrijkste vraag: wat is de betekenis van het Helifix funderingssysteem? Je kunt het allemaal leze in deze blog.

 

Oorzaken funderingsproblemen

Het is verstandig om je eens te verdieping in de status van je huis. Helemaal wanneer je en oud huis hebt met een verouderde constructie. Niks voor niks is het funderingslabel in 2020 in het leven geroepen maar vrij kort daarna voor onbepaalde tijd stopgezet. Er was namelijk een hele grote schokreactie toen mensen erachter kwam dat veel funderingen in gevaar lopen. De organisatie Duurzaam funderingsherstel zag de toename van het aantal websitebezoekers fors toenemen tijdens de ingang van het funderingslabel. Omdat veel huizen een fundering op houten palen hebben lopen ze een groot risico’s op verzakingen rondom het huis met scheuren in de muur als gevolg. Door de steeds lager wordende grondwaterstand beginnen de houten palen, die dienen als fundering, te rotten. Help mijn huis verzakt? Geen paniek, het is te herstellen. Neem echter wel snel contact op met een organisatie zoals Duurzaam funderingsherstel om gevaren te voorkomen.

 

Het Helifix funderingssysteem; de oplossing op funderingsschade

Allereerst is het dus belangrijk om de oorzaak van de funderingsproblemen te achterhalen. Het herstellen van de schade maar niet de oorzaak schiet natuurlijk niet op. Laat dus een betrouwbaar en deskundig funderingsonderzoek uitvoeren om een oplossing op maat te krijgen. Dan natuurlijk het antwoord waar je naar op zoek bent. Wat is de betekenis van het Helifix funderingssysteem? Wat is het? Wanneer pas je het toe? Het Helifix funderingssysteem bestaat uit RVS palen met schroeven aan beide uiteinden. Het grote voordeel? Trillingvrij en zonder geluidsoverlast. Wel zo fijn voor de buren en het milieu. De palen worden door een constructeur op de juiste plek en zijn dus eigenlijk een extra versteviging van de huidige fundering. Een duurzame en gemakkelijke oplossing! Het Helifix funderingssysteem is dus een echte aanrader om gemakkelijk en duurzaam je fundering te herstellen.

 

https://www.duurzaamfunderingsherstel.nl/