TAEC
Image default
Financieel

Wat is letselschade nu eigenlijk?

Een ongeluk krijgen kan iedereen overkomen. Of je nu aan het werk bent, in de winkelstraat loopt of onderweg bent met de auto. Maar wanneer er sprake van letselschade is vragen de meeste mensen zich af, hoe nu verder. En dat is een logische vraag. Zeker wanneer je te maken hebt met een tegenpartij. Dit kan je werkgever zijn maar ook een wildvreemde wanneer het om een auto ongeluk gaat.

Je kunt bij letselschade denken aan een pijnlijke rug, verliezen van gevoel of misschien zelfs een gebroken nek, het kan dus helemaal niet of juist heel ernstig zijn. Zeker wanneer de schade heel ernstig is kun je overwegen om letselschade te claimen. Je kunt dit doen op de tegenpartij, welke je dan altijd voorafgaand aansprakelijk moet stellen.

In andere woorden kun je letselschade omschrijven als een lichamelijke schade die je hebt opgelopen door het ongeluk dat is veroorzaakt. Waarbij het dus niet uitmaakt of dit bewust of onbewust is.

Letselschade claimen bij de tegenpartij?

Wanneer er sprake van letselschade is kun je deze nog niet claimen. Daarvoor heb je een tegenpartij nodig die je aansprakelijk stelt voor de schade. Als je dit niet doet kun je ook geen letselschade claimen. Omdat wij natuurlijk begrijpen dat het lastig is om een tegenpartij aansprakelijk te stellen kunnen wij dit voor je doen. Zeker wanneer het je werkgever of iemand uit de buurt betreft.

Hoewel het vervelend kan zijn moet jij je ook realiseren dat de letselschade die je hebt dat ook is. Waarbij wij er ook vanuit gaan dat de tegenpartij goed verzekerd is voor schade. Waardoor het de tegenpartij eigenlijk niets kost.

Wil je een letselschade claimen? Wij helpen je met de juiste procedure zodat alles goed geregeld is en het traject waarin je terechtkomt op een juiste manier afgehandeld kan worden. Waarbij wij altijd handelen vanuit de kennis die wij hebben in het belang van onze opdrachtgever (jij).

Claimen is soms een ingewikkelde zaak.

Een andere reden om je letselschade claim te laten verzorgen is dat deze soms ingewikkeld in elkaar steekt. Je hebt niet alleen te maken met kosten en een juridisch recht. Wanneer je dit persoonlijk doet handel je vaak ook uit emotie waardoor je juist de verkeerde dingen doet. Hoe vervelend het soms ook is, handelen vanuit emotie is binnen letselschade claimen nooit een goed idee.

Wil je hulp? Wij helpen je graag bij het claimen van letselschade.