TAEC
Image default
Toerisme

Bijtanken in Overijssel

Soms heb je van die momenten dat je er even uit wilt. Misschien dat die impuls komt tijdens een saaie vergadering. Of terwijl je in de file staat. Misschien heb je wel gewoon zin om even een paar dagen alleen met je geliefde door te brengen.

Om even bij te tanken hoef je niet eerst naar Schiphol om vervolgens naar Barcelona, Londen, Parijs of New York te vliegen. Je kunt net zo goed, misschien zelfs wel beter, ontspannen in Overijssel. Maak eens een stedentrip naar Zwolle, Deventer of Enschede. Je bent er al na twee uurtjes in de auto, zonder al het gedoe van een buitenlandse reis. Boek een mooi hotel in Overijssel en ga op verkenning uit.

Historische steden

Overijssel staat bol van de cultuurhistorie. Zo is Enschede in de vroege middeleeuwen ontstaan als centrum van een reeks buurschappen. Deventer en Zwolle waren Hanzesteden. De handel heeft deze steden geen windeieren gelegd, iets dat je nog steeds terugziet in de rijke architectuur en mooi gedecoreerde panden.

Mooie natuur

Als je meer van het platteland houdt, huur dan een fiets. Overijssel staat bekend om haar geweldige netwerk van fiets- en wandelpaden. Vaak voeren deze je langs (soms door) oude landgoederen en kastelen. Stop bij een van deze cultuurhistorische locaties voor een romantische picknick.

De beste hotels in Overijssel

De kwaliteit van je accommodatie kan je romantische weekendje maken of breken. Kies daarom voor een van de door Visitoost.nl geselecteerde hotel in Overijssel. Er zijn hotels geselecteerd in alle prijsklassen. Soms in een keten, soms een bouquethotel, soms zelfs een klooster of kasteel. Maar waar je keuze op valt, je hebt altijd de zekerheid dat visitoost.nl alleen de hotels selecteert die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

https://www.visitoost.nl/