TAEC
Image default
Toerisme

Twente moet je ervaren

Kijk, er is helemaal niks mis met de hotels in Twente. Het maakt niet uit of je het type reiziger ben dat geen cent teveel wil betalen, of juist iemand bent voor wie het niet luxe genoeg kan zijn. In Twente vindt elke reiziger de perfecte plek om te overnachten. Maar hoe perfect de hotelkamer ook bij je past, je gaat natuurlijk niet naar Twente om de hele dag binnen te zitten. Hoe mooi het behang ook is en hoe fijn de vogeltjes in de binnentuin ook fluiten, voor het echte Twentegevoel moet je toch echt naar buiten.

Alleen buiten ervaar je de sterke punten van Twente: de ruimte, de natuur, de hartelijkheid en gastvrijheid van de Tukkers. Maar ook: de vele landgoederen en natuurgebieden, de (Hanze)steden en markten. En al die andere prachtige attracties. Op visittwente.nl vindt je een uitgebreid overzicht, waaruit we hieronder een paar voorbeelden geven.

Actief in Twente

Als je lekker actief wilt zijn, kun je in Twente alle kanten op. Fietsen en wandelen kan op het uitgebreide netwerk van paden. Of zet een route uit om te paard te verkennen. Of ga lekker (short)golfen waarna je in een wellness centrum helemaal ontspant.

Twentse liefde via de maag

Zin in lekker eten? Ook dan zit je goed in Twente. De liefde gaat door de maag en de Tukker heeft heel veel liefde voor lekker eten. Proef een lokaal gebrouwen biertje, doe inkopen direct bij de boer of scoor een heerlijk streekproduct op één van de vele Twentse markten. Onze tip: bezoek de streekmarkt in Delden. Deze streekmarkt is de oudste markt in de regio, die bezoekers uit de wijde omgeving trekt. Het brede aanbod aan lokale producten is een belangrijke bezoekerstrekker, maar de locatie van deze markt is ook een sterk pluspunt. Er zijn maar weinig plekken zo idyllisch als het marktpleintje bij de Oude Blasiuskerk in het centrum van Delden.

Museum

Een (mini-)vakantie is niet compleet zonder museum bezoek. Mooi dus dat je in Twente over elk onderwerp wel een museum vindt. Van het Memory Oorlogs- en Vredemuseum in Nijverdal, tot het Klompenmuseum in Enter en alles er tussenin. In Hellendoorn vindt je zelfs een IJsmuseum!

Eigenlijk is er in Twente veel te veel te doen voor één weekendje. Je zult zien, zodra je na je verblijf in Twente naar huis rijdt, maak je al plannen voor je volgende bezoek aan deze prachtige regio.

https://www.visittwente.nl