TAEC
Image default
Dienstverlening

Permanente make up is geen blijvende tatoeage

Permanente make up is geen blijvende tatoeage!

Degenen onder ons die niet bijzonder geïnteresseerd zijn in de nieuwste schoonheidstrends, kunnen permanente make-up identificeren met tatoeage en het afdoen als te radicaal of te edgy. Hoewel de techniek vergelijkbaar is in die zin dat beide resultaten worden bereikt door een tint in de huid aan te brengen, zijn er nochtans tal van verschillen tussen de twee. Terwijl tatoeage-inkt diep in de huid wordt geïnjecteerd, helemaal tot in de hypodermis, worden pigmenten die voor permanente make-up worden gebruikt, direct boven de dermis in de basale laag van de epidermis geïnjecteerd.

De make – up artiest : vereiste diploma’s De vereisten om pmu visagist te worden verschillen per land, maar het komt meestal neer op het volgen van en slagen voor een cursus in een schoonheidsschool of een gecertificeerd opleidingscentrum. Permanente make-up is een overkoepelende term voor een hele reeks verschillende procedures zoals microblading, poederbrows, permanente eyeliner en zelfs lipblush. Elk van deze is een aparte discipline waar je een aparte cursus in moet volgen. Na het afronden van een van de cursussen die een paar dagen duren, kun je in principe direct aan de slag. Natuurlijk wordt de vaardigheid verbeterd met ervaring, maar zelfs de meest elementaire training maakt je gekwalificeerd. We sommen enkele meest geboekte pmu behandelingen op:

Wat is permanente eyeliner?

Eyeliner-tatoeage is een geavanceerde permanente make- upprocedure die het uiterlijk van het dragen van eyeliner nabootst. Met behulp van een elektrisch apparaat dat speciaal is ontworpen voor cosmetische tatoeages, brengt de kunstenaar semi-permanente pigmenten van natuurlijke oorsprong in de huid van uw oogleden aan en trekt zo ‘permanent’ uw eyeliner aan in de vorm die u wilt. De hele procedure wordt over het algemeen als niet-invasief beschouwd, omdat er geen daadwerkelijke uitvaltijd is en u direct daarna door kunt gaan met uw leven, maar het brengt wel een paar weken genezing met zich mee, omdat uw huid moet herstellen van de micro- trauma.

Wat is een cosmetische liptattoo?

Een lipcontour is een behandeling waarbij pigmenten worden ingebracht onder de oppervlaktelaag van de huid van uw lippen. Het kan in verschillende stijlen worden gedaan, van de ondoorzichtige permanente lippenstift, vormperfectionerende permanente lipvoering, tot de pure kleurpracht door lipblush.

Wat zijn PMU wenkbrauwen?

Microshading is een semi-permanente make-uptechniek waarbij pigment onder de huid wordt ingebracht met behulp van een handmatig of elektrisch hulpmiddel met naalden die kleine, speldenachtige stippen in een gradiëntpatroon toedienen, waardoor een semi-permanent poedereffect op de wenkbrauwen ontstaat. Nog een andere naam voor deze behandeling is poederbrows , vanwege de subtielere look waarbij de staart van de wenkbrauw donkerder is en vervaagt naar een lichtere tint tegen het begin van een wenkbrauw, waardoor het een zachtere uitstraling krijgt. Merk op dat sommige artiesten microshading en poederbrows als één en hetzelfde beschouwen, terwijl de anderen een klein verschil maken.

https://droomwimpers.nl