TAEC
Image default
Aanbiedingen

De geschiedenis van muziek

Muziek, je hoort het overal waar je ook maar komt. In de stad, in de winkel, in een restaurant en waarschijnlijk zelfs op je werk. Muziek bestaat al een tijdje en men geniet er dan ook nog elke dag van. Je ziet veel mensen op straat met koptelefoons op of oordopjes in, dan zijn mensen negen van de 10 keer naar muziek aan het luisteren. Velen staan op met muziek en gaan ermee slapen, en staan zelfs mee onder de douche. Muziek was daarentegen niet altijd zoals we deze nu kennen. Ongeveer 500 na Christus was muziek al een ding, maar dit werd anders gemaakt en geluisterd dan nu.

 

Muziek in de oudheid

We kunnen natuurlijk niet 100% achterhalen wanneer muziek nou precies ontstaan is, waarom muziek werd gemaakt en hoe dit ontstaan is. Musicologen hebben dan wel gekeken naar andere bepaalde zaken zoals waaruit muziek werd gemaakt, welke graad van beschaving de toenmalige mens had en welke periode de geschiedenis aanwijzingen geeft voor het ontstaan van muziek. Zo bewijzen archeologische bronnen dat op het begin van de tweede helft van de laatste ijstijd in Europa. Dit was zo rond 50.000-10.000 voor Christus wanneer de eerste anatomisch moderne mensen zich verspreidden over Europa. In die tijd leefde de jagers in hutten en holen. Uit deze tijd werden 3 soorten muziekinstrumenten gevonden namelijk fluiten van voetkootjes, fluiten gemaakt van holle beenderen en fluiten met toongaten. Op afbeeldingen zijn een soort tovenaars te zien, waaruit blijkt dat ze muziek waarschijnlijk gebruikten als tovermiddel met rituelen. Het duidt dan niet op een duidelijk start van muziek, maar men werd toen wel steeds meer bewust van het gebruik van diverse klanken en hoe deze gemaakt konden worden.

 

Muziek nu

Nu weet men hoe muziek via makkelijkere manieren gemaakt kan worden, zonder eerst een stuk hout te vormen naar een fluit. Er zijn veel muziek producers zoals Martin Garrix, Tiesto, Aspro en nog veel meer. Vroeger kende we vooral de Hip Hop muziek van 50 cents en Snoop Dogg, maar nu kennen we artiesten zoals Dua Lipa, Nicki Minaj en Ariana Grande. Muziek werd op een begeven moment verdeeld tussen genres. Nu kan men makkelijk aangeven in welke muziek hij geïnteresseerd in is. Ben jij meer geïnteresseerd in de muziek van Aspro of juist meer van Dua Lipa?  

Gerelateerde artikelen

Fiat Geschiedenis

Inspiratie voor een hippe kinderkamer

Next level sporten