TAEC
Image default
Rechten

De hulp van advocaat Huizen

Soms is heeft u een advocaat in Huizen nodig, bijvoorbeeld als u gedagvaard bent en u zich voor de rechtbank moet verweren, of wanneer u gearresteerd bent of als verdachte van een misdrijf aangemerkt wordt. Maar u kunt ook een advocaat inhuren voor advies. Voor u een advocaat Huizen gaat inhuren is het goed om na te denken of het nodig en wat u voor resultaat wilt. En daarbij is dan ook de vraag wat voor soort bijstand u nodig heeft. Zo kunt u kiezen voor een goede advocaat Huizen maar ook een jurist kan handig zijn.

Keuze tussen advocaat Huizen of jurist

De keuze tussen een advocaat of een andere adviseur is soms heel duidelijk, want in sommige gevallen is een advocaat verplicht. Als het gaat om vertegenwoordiging tijdens een rechtszaak, is in veel gevallen een advocaat verplicht. In al die andere gevallen staat de keuze u vrij. Er zit wel een verschil tussen een advocaat Huizen in te schakelen of een jurist. Zo is een advocaat een wettelijk beschermd beroep, dat alleen uitgeoefend kan worden door juristen. Dat betekent dat iedere advocaat een jurist is, maar niet iedere jurist is advocaat. Omdat een advocaat een wettelijk beschermd en gereguleerd beroep is, zijn er een paar belangrijke verschillen voor de cliënten.

Verschil

Het eerste en wellicht wel meest belangrijke verschil is dat een advocaat een geheimhoudingsplicht heeft. Hierdoor kunt u in vertrouwen met uw advocaat spreken. Als een advocaat als getuige moet optreden, moet hij zich beroepen op zijn geheimhoudingsplicht. Uw vertrouwelijke informatie wordt dan dus wettelijk beschermd. Ook is een advocaat gebonden aan een fors aantal beroepsregels, die vaak dienen ter bescherming van een cliënt. Zo moet een advocaat de kwaliteit van zijn kennis onderhouden, de kwaliteit van zijn werk waarborgen en kan een cliënt een klacht tegen hem indienen. Hierdoor kan een advocaat die zijn zaken niet goed op orde heeft, gestraft worden en zelfs zijn bevoegdheid om advocaat te zijn, verliezen.