TAEC
Image default
Rechten

Dit is de beste begrafenisverzekering

Op zaken zoals je uitvaart wil je niet hoeven beknibbelen. Daarom bestaan er uitvaartverzekeringen die de kosten of zelfs de hele organisatie van je uitvaart op zich kunnen nemen, zodat je nabestaanden daar geen zorgen meer om hoeven te maken. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende begrafenisverzekeringen verkrijgbaar bij verschillende verzekeraars, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wil jij weten wat de beste begrafenisverzekering is voor jouw situatie, bekijk dan hieronder waar je op moet letten voordat je een contract afsluit.

Weet waarvoor je verzekerd bent

Net als bij iedere andere verzekering zijn er lichte en allesomvattende begrafenisverzekeringen. Dit is ook te zien in de prijs, omdat bij dezelfde aanbieder er meerdere verzekeringen kunnen zijn die sterk uiteenlopen qua premie. Dit heeft alles te maken met wat er door de verzekering gedekt wordt. Hoe meer functies je gebruik van wilt maken, hoe hoger de premie. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je wilt tijdens je uitvaart en je kiest voor een verzekering die deze wensen vervuld. Andersom moet je ook kijken naar wat je niet in je verzekering wilt hebben. Hoeft er bijvoorbeeld voor jou geen gedenksteen op het kerkhof geplaatst te worden, dan is het zonde om hier wel voor te betalen als je toch geen gebruik maakt van de service.

Hoe wordt de vergoeding uitbetaald

De begrafenisverzekering kan op twee manieren uitbetaald worden, met kapitaal of in natura. Bij kapitaal wordt het opgespaarde geld uitgekeerd aan de nabestaanden die hiermee de uitvaart kunnen regelen, bij een uitbetaling in natura geef je de verzekeraar toestemming het door jou opgespaarde geld te gebruiken om zelf de uitvaart te regelen. Welk van de twee mogelijkheden voor jou het beste kan zijn, is afhankelijk van je eigen wensen. Net als bij wat er wel en niet verzekerd is, staat ook de uitbetaling beschreven in het polisblad van de begrafenisverzekering. Lees deze dus goed door voordat je een akkoord geeft.

De beste aanbieder

Wanneer je dan goed op orde hebt wat je allemaal wilt hebben voor je uitvaart zit er nog maar één ding op: contact zoeken met de verzekeraar en je verzekering afsluiten. Alleen, bij wie ga je dit doen? Afhankelijk van jouw situatie kan de ene of de andere aanbieder het beste passen. Kies daarom niet voor de eerste de beste die aan jouw verlanglijstje voldoet, maar zet deze verzekeraars tegen elkaar af en kijk waar je de meeste service krijgt voor de laagste premie. Heb je een keuze kunnen maken, dan kun je meteen een contract afsluiten.

Eenvoudig vergelijken en de beste verzekeringen vinden doe je op Zeker.com