TAEC
Image default
Zakelijk

De ideale thuiswerkplek met Office 2021 en Windows 11

De afgelopen periode is thuiswerken echt ingeburgerd. De kans is groot dat dat thuiswerken nu een blijvertje is. En dan is het belangrijk om de thuiswerkplek zo optimaal mogelijk in te richten. Houd daarvoor ook je computer of laptop up-to-date, bijvoorbeeld door Office 2021 en Windows 11 te installeren.

De voordelen van Office 2021

Office 2021 is gloednieuw; het pakket kwam pas begin oktober 2021 uit. Sinds die tijd kun je Microsoft Office 2021 online kopen. Ten opzichte van de vorige Office pakketten heeft deze nieuwste versie diverse voordelen. Zo was het vorige pakket (Microsoft 365) een abonnement, waarvoor je maandelijks of jaarlijks een vaste prijs voor betaalde. Office 2021 is net als Office 2019 een pakket dat je eenmalig aanschaft. Er zitten daarna dus geen verborgen kosten aan. Dat maakt de flexibiliteit groter. Daarnaast zijn er diverse nieuwe features bij gekomen. Je bepaalt daarbij zelf of je ze wel of niet aanschaft, dus ook hierin is de flexibiliteit groot. Het meest complete pakket is Microsoft Office 2021 Professional Plus. Kun je met de basis toe? Dan is het Home & Student pakket wellicht een beter passende optie. Niet alleen wat betreft features, maar ook wat betreft prijs.

Het totaalpakket van Office 2021

Wil je optimaal gebruikmaken van het nieuwe pakket? Dan kun je dus voor de meest uitgebreide optie kiezen, waardoor je niet alleen toegang krijgt tot de nieuwste versies van Word, Excel en Powerpoint, maar ook gebruik kunt maken van de nieuwste varianten van OneNote, Outlook, Publisher en Access. Microsoft is dus weer van alle markten thuis. In het studentenpakket ontbreekt onder meer Outlook, waardoor de prijs dus wat lager is.

Geniet van de nieuwe Windows 11

Microsoft heeft overigens niet stil gezeten: naast de nieuwe Office kwam onlangs ook de nieuwe Windows uit. Bij de lancering in 2015 van de vorige versie van Windows (nummer 10) werd nog geroepen dat er geen nieuw besturingssysteem zou komen. Wat Microsoft betreft had Windows 10 alles te bieden wat je je maar kon wensen. Toch is bij opvolger Windows 11 te zien dat er nog best ruimte voor verbetering bleek te zijn. Er zijn aan dit nieuwe besturingssysteem namelijk flink wat upgrades uitgevoerd. Daar krijg je veel voor terug: zo wordt jouw online ervaring nog verder geïntegreerd in je besturingssysteem. Daarnaast presteert de software vergelijkbaar met de software van de nieuwste mobiele telefoons, waardoor je bij het switchen van apps of programma’s een soepele overgang hebt. Handig voor app developers: je kunt zelf extra widgets toevoegen die niet in het standaard lijstje van Microsoft staan. En alle widgets kun je in deze vernieuwde versie plaatsen aan de zijkant van het scherm.

Office 2021 met Windows 11: ijzersterke combi

Wil je je thuiswerkplek zo optimaal mogelijk inrichten? Vergeet dan dus vooral je desktop of laptop niet. Ga daarbij bij voorkeur voor de ijzersterke combi Office 2021 en Windows 11. Deze twee systemen zijn geweldig met elkaar geïntegreerd, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de voordelen van beide systemen.