TAEC
Image default
Aanbiedingen

Supplementen kopen voor het sporten

Wanneer je vaak sport kan het goed zijn dat je lichaam net een beetje extra voeding nodig heeft. Kijken we bijvoorbeeld naar het aantal eiwitten dat je lichaam nodig heeft, dan kun je dit in principe met voeding alleen wel regelen. Maar wanneer je vaak en intensief sport is de kans groot dat je het moet aanvullen. Dit kun je doen met sporteiwit in de vorm van een shake of smoothie. Welke supplementen je nog meer het beste kunt kopen voor het sporten, lees je hieronder.

Supplementen voor mass gain

Er zijn veel verschillende supplementen verkrijgbaar, en allen dragen ze bij aan een gezond en fit lichaam. Wel is het belangrijk dat je dit op de juiste manier gebruikt, en nooit meer gebruikt dan dat je lichaam nodig heeft. Kijken we naar supplementen voor mass gain, dan zien we dat deze vooral veel koolhydraten en eiwitten bevatten, en maar heel weinig vet. Hierdoor zijn ze ideaal voor mensen die hun spieren willen opbouwen. Ook zorgt het voor een goed herstel na het sporten, zodat je spieren ook de rust en het herstel krijgen dat ze nodig hebben.

Wanneer je graag meer voedzame calorieën binnen wilt krijgen of wanneer je moeilijk in gewicht aankomt zijn dit soort supplementen een uitkomst voor je lichaam. Mass gain maakt je niet dikker, maar je spiermassa neemt wel toe. Dit komt omdat de koolhydraten en eiwitten met elkaar gecombineerd worden.

Overige supplementen

Andere supplementen die gebruikt kunnen worden zijn supplementen voor bijvoorbeeld je pre-workout of intra workout. De supplementen voor je pre-workout zorgen ervoor dat je alles uit je training kan halen. Je geniet niet alleen van meer energie, maar ook van uithoudingsvermogen en focus zodat je net dat stapje extra kunt zetten.

Supplementen voor een intra workout zorgen er niet alleen voor dat je alles uit je training kan halen, maar dat je na afloop ook beter kunt herstellen. Zeker wanneer je meerdere herhalingen hebt gedaan zal je merken dat je spieren minder moe zijn, en heb je dus ook minder last van verzuring. Dit supplement drink je met name tijdens je training, maar het is ook mogelijk deze op een ander moment in te nemen wanneer je dit fijner vindt. Er zijn ook supplementen op biologische basis. Denk hier bij aan olieextracten van bloemen, planten en kruiden.

Sporteiwit is belangrijk

Van alle supplementen die je gebruikt, zijn sporteiwitten misschien nog wel het belangrijkste. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je lichaam in verhouding is, en dat je je doel kunt halen. Zou je te weinig eiwitten binnen krijgen, dan is de kans veel kleiner dat je ook echt iets merkt van je spieropbouw, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Wel is het belangrijk dat je uitrekent hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt, want een teveel hiervan kan ook weer averechts werken. Daarnaast dien je niet alleen rekening te houden met het aantal eiwitten, maar ook met de koolhydraten, vetten en calorieën. Wanneer dit allemaal in verhouding is zal je al snel een verschil gaan zien.