TAEC
Image default
Bedrijven

De risico’s van laserontharing

Het verwijderen van nare haartjes middels laseren wordt steeds populairder. Door de haartjes weg te laten laseren zullen ze niet snel meer terugkeren. De laser vernietigd de haarzakjes. Op deze manier krijgen de haartjes niet de kans om terug te groeien.

Hoewel de haartjes voor een langere tijd niet meer terug zullen keren, zullen de haartjes niet permanent verwijderd worden. Bovendien zijn meerdere behandelingen nodig voor het verwijderen van de haartjes.

Bij een laserkliniek in Limburg kun je de haartjes laten verwijderen met een laser. Voordat je kiest voor laser behandelingen, is het belangrijk om te weten wat de negatieve gevolgen zullen zijn van deze populaire ontharingsmethode.

 

Is laser ontharen veilig?

De meerderheid van de mensen zien de ernst van laser ontharen niet in. De behandelingen zijn namelijk niet heel erg pijnlijk. Ook lijken er geen negatieve effecten verbonden aan de behandelingsmethode. Toch bleek uit nieuwe studies dat het wel degelijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

De haarzakjes worden vernietigd door middel van straling. Tijdens deze behandeling komen er 300 verschillende chemische verbindingen vrij. Hiervan zijn er zeker 13 schadelijk voor de mens. Ook zijn er mensen die HPV in hun keel hebben opgelopen. Deze werden ingeademd tijdens de behandeling. De deeltjes kunnen op lange termijn zorgen voor kanker en andere erge ziektes.

 

Bijwerkingen op korte termijn

Na de laserbehandeling kunnen er verschillende bijwerkingen optreden. Verschillende bijwerkingen zijn:

–          Roodheid en irritatie. Na de behandeling kan de huid tintelen of zacht aanvoelen en kan in sommige gevallen opzwellen.

–          Korstjes. Deze korstjes zijn vervelend, aangezien ze kunnen leiden tot littekens.

–          Verandering van de huidskleur.

–          Oogletsel. Tijdens behandelingen worden krachtige lasers gebruikt. Deze kunnen zorgen voor oogletsel.

–          Huidinfecties. De beschadigingen van de huidzakjes kunnen zorgen voor infectierisico.

–          Verbrandingen en blaren.

–          Veranderingen in de huidstructuur. Komt vooral voor wanneer de behandelde gebieden in aanraking komen met zonlicht.

–          Overmatige haargroei. De beschadigde haarfollikels kunnen zo erg beschadigen dat ze meer haren gaan aanmaken.

–          DNA-schade en kanker. De straling die door het lichaam gaat kan cellen aantasten. Wanneer het DNA van een cel wordt aangetast kan dit later mogelijk leiden tot kanker.

Gerelateerde artikelen

Bedrijf beginnen in Duitsland

3 tips weekendje weg in Europa

Hoe kies jij de juiste Autorijschool in Utrecht