TAEC
Image default
Zakelijk

Je VOG online aanvragen

Een VOG aanvragen dat kan om verschillende redenen nodig zijn. Een VOG staat voor verklaring omtrent gedrag. Een VOG aanvragen kan bijvoorbeeld nodig zijn omdat je een vertrouwelijke functie gaat vervullen of omdat je met kwetsbare mensen werkt. Je werkgever mag in die gevallen altijd vragen om een VOG. Je VOG kan je werkgever niet opvragen, maar dit moet je zelf doen. Tegenwoordig kan dit gelukkig gemakkelijk online. Nog tips nodig? Lees dan verder.

 

Tip 1: aanbieders

Een VOG kan je bij meerdere aanbieders aanvragen. Veel partijen zijn actief die zorgen dat je je VOG online kan aanvragen. Dit is logisch, want dit kan niet direct bij de overheid. Let er daarom op dat je aanbieders gaat vergelijken. Bij de ene aanbieder kan het net wat goedkoper zijn dan bij de andere. Ook de voorwaarden kunnen anders zijn. Een VOG aanvragen kost normaal gesproken maximaal €45,- euro. Als je niet goed oplet dan kan je zomaar €80,- euro kwijt zijn, zonde van je geld want het kan dus veel goedkoper. Klik niet op de eerste de beste advertentie in de zoekmachine. Dit zijn vaak andere partijen dan Justis zelf. Neem daarom de tijd en bekijk alle aanbieders goed. Kies je toch voor een tussenpartij? Dan zijn kosten tussen de €6,50 en de €7,50 normaal.

 

Tip 2: werkgever

In plaats van zelf aanvragen kun je ook kijken of je werkgever dit voor je wil doen. Je werkgever kan vaak je VOG klaarzetten via een e-herkenning. Dit is makkelijker, maar het scheelt je ook nog eens geld. De werkgever kan een aanvraag digitaal laten verlopen waardoor je geen aanvraag meer hoeft te doen bij de gemeente. Handig, want dat is een stuk minder papierwerk. Let op want de werkgever heeft wel e-herkenning en KvK registratie nodig. Jij moet zelf een DigID en iDeal hebben en daarnaast een geldig mailadres en een BRP.

 

Tip 3: afgewezen

Soms wordt je VOG afgewezen. Dat is balen, maar wist je dat je hiertegen in beroep kunt gaan? Je krijgt altijd eerst een voornemen tot afwijzing, wat nog geen definitieve afwijzing is. Je kunt dan binnen twee weken een zienswijzen indienen tegen het voornemen tot afwijzen. Let daarbij erop dat je een goede brief schrijft en goed onderbouwt waarom je wel recht hebt op een VOG.

https://aanvraag-zzpvog.nl/

Gerelateerde artikelen

De populairste boekhoudprogramma’s in 2020

Een meerwaarde voor je huis

Wat heeft het merk Hikvision allemaal te bieden?