TAEC
Image default
Eten en drinken

Wat is dennennaaldenthee?

Dennennaalden thee is een smakelijke warme drank die wordt gemaakt door dennennaalden in heet water te weken. Dennennaalden komen van de naalden van pijnbomen. De smaak is variabel beschreven als dennen achtig, harsachtig, samentrekkend en citroenachtig, met een ondertoon van munt. Daarnaast heeft het verschillende namen gekregen. Jongere dennennaalden hebben doorgaans een zoetere en minder tannine rijke smaak dan hun oudere tegenhangers. Honing of suiker kan desgewenst worden gebruikt om de thee te zoeten. Het heeft een kleur die ofwel volledig helder is of mogelijk een spoor van groen bevat. Commerciële dennennaaldenthee daarentegen wordt gemaakt door witte dennennaalden te verzamelen en ze ongeveer 24 uur te laten weken. Daarna worden ze gespoeld, schoongemaakt en bijgesneden om scherpe randen te verwijderen voordat ze in een schaduwrijke ruimte worden gedroogd.

Hoe maak je een dennennaaldenthee?

Het proces van het maken van dennennaaldenthee is vergelijkbaar met het proces van het maken van andere soorten kruidenthee zoals muntthee, gember of kattenkruid thee. Het eerste dat je moet doen, is het water aan de kook brengen. Nadat het gekookt is moet je een minuut wachten. Om ervoor te zorgen dat de naalden al hun essentiële voedingsstoffen en vitamines behouden, moet je voorkomen dat je er direct kokend water op giet. Nadat je het water over de thee hebt gegoten, laat je het ongeveer vijftien minuten afgedekt staan. Je kunt de thee zetten met de dennennaalden in een theepot, een afgedekte pan of zelfs een theekopje voor een meer intieme setting. De volgende stap is om de naalden eruit te persen. Hiervoor moet je de thee eerst zeven met een fijnmazige zeef.

Waarom is dennennaaldenthee goed voor je?

Er zijn enkele voordelen die kunnen worden behaald door het drinken van thee gemaakt van dennennaalden. Vitamine C is in overvloed te vinden in dennennaaldenthee. In feite levert één kopje dennennaaldenthee meer dan vier keer zoveel vitamine C op als in één kopje sinaasappelsap. Dennennaalden zijn ook een geweldige bron van vitamine A, wat gunstig is voor zowel je ogen als je immuunsysteem. Vanwege de slijmoplossend eigenschappen van de thee, kan het niet alleen worden gebruikt om verstopte borsten te verlichten, maar het helpt ook om keelpijn te verzachten. Daarnaast zijn dennennaalden een goede bron van antioxidanten, die je cellen helpen beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Deze thee is dus erg goed voor je gezondheid. Je zou het eens moeten proberen!

Dennennaalden thee koop je voordelig bij CBD-producten.nl.

Gerelateerde artikelen

Spice it up: heerlijke kruiden voor je vis

De lekkerste Toscaanse wijn vindt u hier

Lekkere lunch broodjes bestellen