TAEC
Image default
Bedrijven

De voor- en nadelen van emigreren naar Curaçao

Is het leven op Curaçao echt zo leuk en relaxt als de meeste mensen denken? Of zitten er ook een aantal nadelen verbonden aan het wonen op Curaçao? We geven je wat voor- en nadelen die jij moet weten voordat jij vertrekt naar het Caribisch gebied.

Enkele voordelen

Het meest voor de hand liggende voordeel aan Curaçao is het tropische klimaat. Dankzij het  tropische klimaat is het er vaak warm, met een gemiddelde temperatuur. Tuurlijk zijn er wel eens wat heftige regenbuien, toch is et er dan nog steeds. Het warme weer zorgt ervoor dat je bijna altijd goed gehumeurd bent. Op het eiland merk je dat er een hele relaxte sfeer hangt en de inwoners er heel vriendelijk zijn. Alles loopt hier in een iets lagere versnelling, dit komt mede door het klimaat.

Het volgende voordeel aan curaçao is, de grootte en de ligging van het eiland. Curaçao is een relatief klein eiland. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk in contact komt met andere inwoners. Je bouwt snel een netwerk op. Er is altijd wel iemand die iemand kent en jou ergens mee kan helpen.

Het laatste voordeel, wat erg prettig is. Is dat er Nederlands wordt gesproken. Dit maakt de inburgering toch wat makkelijk. Zo kun je je makkelijk verstaanbaar maken. Dit is fijner dan dat je terecht komt in een vreemd land waar je de taal niet spreekt.

Nadelen aan curaçao

Maar het leven op curaçao is niet altijd lang leven de lol. Buiten het relaxte strandleven moet er ook gewerkt worden. Afgelopen jaar waren er fors minder banen beschikbaar in Curaçao. Daarom zult u goed op zoek moeten gaan naar vacatures Caribisch gebied. Ga dus niet emigreren naar Curaçao als je niet voldoende geld hebt om makkelijk rond te kunnen komen. want curaçao is namelijk niet goedkoop, wat de meeste mensen niet verwachten.

Ook een nadeel is de mobiliteit op het eiland. In Nederland zijn er genoeg opties om je te verplaatsen. Op Curaçao is dit echter niet het geval. Mensen verplaatsen zich vooral in de auto, want het is er te warm voor te lopen of te fietsen. Overweeg dus goed of je we echt richting het Caribisch gebied wilt vertrekken.

https://www.healthz.eu/