TAEC
Image default
Dienstverlening

DEURSLOTEN – HET VOORKOMEN ONGEWENSTE TOEGANG

Door de geschiedenis heen hebben huiseigenaren zich altijd zorgen gemaakt over hoe ze hun huizen en persoonlijke zaken zo veilig mogelijk konden houden. Dit betekende het creëren van beveiligingssloten, die indringers verhinderen om toegang te krijgen. Een ontwikkeling in het creëren van beveiligde toegangsloten was om afzonderlijke sleutels voor elk slot te verschaffen – maar zelfs dit had twee belangrijke problemen.

Eén daarvan was dat het beveiligingsonderdeel van sleutelsloten vrij makkelijk uit te schakelen is omdat je altijd sleutels kunt kopiëren waarmee de sloten altijd geopend kunnen worden. Het tweede vitale probleem ontstaat wanneer sleutels verloren gaan of in verkeerde handen vallen.

In de loop der tijd bleven vergrendelingsontwerpers betere toegangsloten ontwikkelen zodat indringers niet gemakkelijk onbevoegde toegang konden krijgen. De nieuwere beveiligingsdeursloten hadden bepaalde nieuwe functies, waaronder meerdere automatische deadbolts, die dieper in het frame kunnen worden bevestigd. Deze beveiligingsdeursloten kunnen op veel verschillende beveiligingspunten worden geïnstalleerd. Het werd door de extra pinnen en sleutelvlakken, die in deze apparaten zijn ingebouwd, moeilijker om een lock pick te gebruiken om een beveiligingsdeur te openen. Hoewel dergelijke innovaties beter beveiligden, moesten de ontwerpers nog steeds een oplossing bedenken voor het verloren gaan van sleutels of als de sleutels werden gestolen.

Naarmate de beveiligde deurslottechnologie geavanceerder werd, werden de elektronische deursloten ontwikkeld. Om een elektronisch deurslot te kunnen openen, kun je een plastic kaart gebruiken die voorzien is van een magnetische strip of je kunt gewoon op streepjescode lezers vertrouwen om het elektronische deurslot te openen. Deze verbeterde beveiligingsdeursloten functioneren nog beter – maar als de kaartthouder zijn kaart kwijtraakt of als die gestolen wordt, is ook deze beveiligingsfunctie onveilig. Je kunt je gegevens ook op verschillende manieren van de magneetstrook verliezen.

Sommige autoriteiten categoriseren elektronische deursloten als sleutelloze deursloten. Je kunt de beveiliging van de deursloten verder verbeteren door gebruik te maken van verschillende typen sleutelloze deursloten. Eén type heeft een nummerblok waarop je de nummers in een vooraf ingestelde volgorde moet intypen zodat de beveiligingsdeursloten worden geopend. Je zult zien dat sleutelloze deursloten ook vaak verbonden zijn met een huisbeveiligingsmonitoringssysteem.

Het probleem met sleutelloze deursloten is echter dat je altijd moet onthouden wat de juiste vooraf ingestelde reeks cijfers is om toegang te kunnen krijgen. Dit betekent dat sommige mensen de volgorde van cijfers moeten opschrijven omdat ze anders nooit de beveiligingsdeursloten kunnen gebruiken. Als je een kritisch beveiligingsgebied hebt, kun je andere systemen in je sleutelvrije deursloten integreren zoals een die je oog- of je vingerafdruk scant, die niemand anders kan kopiëren. Hoewel deze typen sleutelsleutelsystemen moeilijk zijn om mee te knoeien of om te omzeilen, kunnen ze ook vrij duur zijn zodat een gemiddelde huiseigenaar ze niet kan installeren. Maar als je moet voorkomen dat indringers te alle tijden geen toegang kunnen krijgen, kan een een sleutelloos slot de oplossing zijn.

Lees meer over beveiling van sloten op de blog van Locksecure.nl

 

 

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam