TAEC
Image default
Woning en Tuin

Veilig een nieuwe deurklink uitzoeken

Natuurlijk wil iedereen een geweldig mooie deurklink voor op de buitendeur of gewoon voor een van de deuren voor in je huis. Toch is het belangrijk om je goed te beseffen voor welke deur de klink precies bedoeld is.

Is deze namelijk als extra aankleding voor op je voordeur; denk er dan goed over na dat voordeuren, bijna vanzelfsprekend, een stuk beter beveiligd moeten zijn dan mogelijk binnendeuren.

Echter mag dit de pret van het uitzoeken niet drukken, zo is er voor iedere deurklink een goed veiligheidsbeslag mogelijk. Toch belangrijk om dit goed in je achterhoofd te houden en om extra informatie te vragen bij jou aankoop.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn deur goed beveiligd is?

Allereerst is het belangrijk te weten hoe jou voordeur op dit moment beveiligd is. Zo zijn de meeste woningen, appartementen en huizen beveiligd met een zogenaamd SKG gekeurd veiligheidsbeslag.

Dit wil zeggen dat het voor inbrekers erg moeilijk is om binnen te komen, want dat wil je natuurlijk niet hebben! Toch wil dit niet zeggen dat, als je deur aan een beveiliging met deze goedkeuring voldoet, op en top beveiligd is.

Zo zijn er verschillende ‘sterktes’ van beveiliging. Helemaal top is het zogenaamde SKG veiligheidsbeslag met drie sterren. Bezit je deze? Dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat kwaadwillende mensen niet proberen om jou voordeur binnen te komen!

https://www.deurklinken.com