TAEC
Image default
Aanbiedingen

Dit is het belang van een goede ventilatie

Er wordt steeds meer aandacht besteedt aan het goed ventileren van je woning. Maar waarom is dit zo belangrijk en wat zijn de gevolgen wanneer je hier niets mee doet? Een van de belangrijkste zaken in een woning is het op peil houden van het leefklimaat. Er moet voldoende schone lucht binnenkomen. Bewoners, maar ook dieren en planten produceren op dagelijkse basis veel vocht in een woning.

Maar ook andere factoren, zoals rook, huisstofmijt of kooklucht spelen een rol in de luchtvervuiling in je huis. Met een goede ventilatie wordt deze vochtige en vervuilde lucht afgevoerd uit de woning. Ventilatie is vooral van belang wanneer je een goed geïsoleerd huis hebt. Zonder ventilatie kan de lucht je woning niet uit en creëer je slechte omstandigheden. Dit kan zelfs leiden tot gezondheidsklachten zoals vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn.

Meet de luchtkwaliteit in huis

Hoe kun je bepalen of je woning voldoende ventileert? Voordat je een (nieuw) ventilatiesysteem aanschaft is het eerst belangrijk om de luchtkwaliteit in huis te meten. Dit doe je met een CO2 meter. De CO2 concentratie in de binnenlucht wordt op deze manier gemeten. Zo kun je makkelijk ontdekken of extra ventilatie nodig is.

De gevolgen van slechte ventilatie

Niet alleen voor je gezondheid, maar ook voor je woning zelf is het belangrijk om een goede ventilatie te hebben. Wat betekent een slechte ventilatie voor je woning? Allergieën, astma en reuma kunnen onder deze omstandigheden verergeren. De aanwezigheid van huisstofmijt neemt toe. Verder zijn ook vochtproblemen en muffe geuren een gevolg van slechte ventilatie. Het kan leiden tot ongedierte in huis, schimmels, behang en verf dat loskomt en beschadigd pleisterwerk.

https://www.ventilatie.net

Gerelateerde artikelen

Schaf nu een loopfiets aan voor uw kind

Next level sporten

Moa A016C review