TAEC
Image default
Aanbiedingen

Drie tips om goedkoper uit te komen met een sim only

De meeste Nederlanders kiezen voor sim only wanneer ze een simkaart nodig hebben voor hun toestel. Met een sim only abonnement ontvang je geen telefoon en betaal je dus eigenlijk alleen voor je bundel met belminuten, sms’jes en mobiele data. Dat zorgt ervoor dat een sim only abonnement een voordelige oplossing is. Toch is het nog altijd mogelijk om goedkoper uit te komen met een sim only abonnement. Benieuwd naar hoe je dat doet? Lees in dit artikel drie tips om goedkoper met een sim only uit te komen!

1. Maak gebruik van een sim only vergelijkingswebsite 

Een van de manieren om een goedkoop sim only abonnement af te sluiten is door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. De reden hiervoor is dat je op dergelijke websites eenvoudig de sim only abonnementen van alle providers kunt vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld vergelijken op prijs. Dit is natuurlijk verstandig om goedkoper uit te komen. 

 

Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite kom je niet alleen goedkoper uit, je bespaart ook tijd. Het kost namelijk vrij veel tijd om de website van iedere sim only provider te bezoeken en alle abonnementen een voor een te vergelijken. Naast geld bespaar je met een vergelijkingswebsite dus ook tijd.

2. Pas je sim only bundel aan op je verbruik

Betalen voor belminuten, sms’jes en/of mobiel internet dat je niet verbruikt is zonde. Je betaalt er namelijk onnodig voor. Velen kunnen al flink besparen door hun bundel beter aan te passen op hun verbruik.

 

Voordat je een sim only afsluit, is het daarom een goed idee om naar je verbruik van de afgelopen maanden te kijken. Hoeveel bel je gemiddeld per maand, hoeveel sms’jes verzend je en hoeveel data verbruik je? Door hier achter te komen, kun je een bundel vinden die goed bij je past. Hiermee voorkom je ook dat je teveel betaalt voor een sim only abonnement. Dit is een goede manier om tot het goedkoopste sim only abonnement voor jou te komen.

 

Bovendien is het tegenwoordig bij de meeste providers mogelijk om je bundel maandelijks aan te passen. Merk je dus dat je toch wat meer belminuten, sms’jes of data nodig hebt, dan kun je gewoon je bundel aanpassen.

3. Kies voor een sim only van twee jaar

Vind je het prima om een sim only voor een langere tijdsduur af te sluiten? Kies dan voor een sim only abonnement van twee jaar, want je komt hier goedkoper mee uit. De meeste providers maken abonnementen met een contractduur van twee jaar voordeliger. Abonnementen met een contractduur van een jaar en maandelijks opzegbare abonnementen zijn vaak net wat duurder. Wil je dus zo goedkoop mogelijk uitkomen met een sim only abonnement, dan kun je voor een sim only van twee jaar kiezen.


https://www.simonlycheck.nl/goedkoopste-sim-only/