TAEC
Image default
Verbouwen

Egaliseren van je houten vloer

De houten vloer egaliseren betekent de vloer glad maken. Het grootste voordeel van een gladde vloer is dat deze vlak gemaakt wordt. Omdat de vloer glad gemaakt wordt kan er een andere vloer opgelegd worden zonder dat je beschadigen of oneffenheden ziet. In deze korte blog wordt besproken hoe het egaliseren van een houten eraan toe gaat. Een houten vloer egaliseren wordt normaal alleen gedaan als er een tapijt opgelegd wordt.

Hoe werkt het egaliseren van een houten vloer?

Voordat je een houten vloer egaliseert, komt er eerst een bedrijf langs die de houten vloer inspecteert. Hierdoor kan het bedrijf precies zien wat er moet gebeuren bij het egaliseren van de houten vloer. Als dit gebeurt is worden als eerste scheuren en gaten opgevuld met snel drogend beton. Hierna wordt de vloer goed geschuurd met een speciaal schuurmachine. Na het schuurproces wordt er een primer op de vloer aangebracht en daarna wordt nog een egalisatiemiddel aangebracht. Tot slot kan de vloerbedekking erop gelegd worden en de laatste afwerkingen gedaan worden. Door dit te doen leidt het tot een vlakke en mooie vloer zonder oneffenheden

Het egaliseren van de houten vloer, waarom zou je het doen?

Als je een tapijt op je houten vloer wilt is het belangrijk dat die vloer waterpas wordt gemaakt. Als je besluit het egaliseren van de houten vloer niet te doen, wordt het tapijt eerder beschadigd. Door de houten vloer te egaliseren ga je dit tegen en heb je langer plezier van je vloer.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-houtenvloer/