TAEC
Image default
Meubels

Een deurklink kopen: met dit handige stappenplan is dat een makkie

Wil jij een deurklink kopen, dan zijn er een aantal zaken die je in overweging moet nemen. Als je daar een webwinkel voor aanwijst, dan zal je zien dat het aanbod groot is en dat de prijzen laag zijn. Online is de beste plek voor het vinden van acties en aanbiedingen en het goede nieuws is dat je dan niet inlevert op kwaliteit. Webwinkels kopen vaak direct van de producent, dus er is geen tussenpersoon en deze winkels zijn ook goedkoper om te onderhouden. Met het onderstaande stappenplan kun jij zonder risico een deurklink kopen bij een webwinkel.

1.     Waar ga je je deurklink kopen?

Het uitkiezen van een betrouwbare en kwalitatieve webwinkel is in dit stappenplan essentieel bij een deurklink kopen. Je wilt zeker zijn dat je kwaliteit ontvangt en dat je eerlijk behandeld wordt. Kies daarom een webwinkel uit door de volgende punten te controleren.

  • De garantieregeling is een uitstekende indicator van kwaliteit. Hoe beter de regeling, hoe beter de deurklink.
  • Het is altijd goed om een webwinkel te kiezen waar zij en hun producten een keurmerk, een erkenning of certificeringen hebben gehaald.
  • Zorg ervoor dat het assortiment de deurklinken bevat die jij mooi vindt.
  • Lees de retourvoorwaarden goed door, want je weet nooit echt zeker dat je er geen gebruik van hoeft te maken.
  • Voorgaande klanten die recensies hebben geschreven over de winkel en het product geven je waardevolle praktische informatie.

2.     Het materiaal uitkiezen

Nikkel, aluminium, RVS, messing en brons; het zijn allemaal standaard materialen voor deurklinken. Deze bepalen het uiterlijk en de gebruiksvriendelijkheid van de deurklink die je gaat kopen. Er zijn zwarte, witte en bronzen deurklinken en deze kunnen mat en glanzend worden uitgevoerd. Wat betreft gebruiksvriendelijkheid zijn RVS en messing de favorieten, want die krassen niet zo snel en zijn erg onderhoudsarm.

3.     Wel of geen slot?

Wil je een deurklink kopen voor een deur met of zonder slot? Deuren naar het toilet, de badkamer en slaapkamers hebben standaard een slot. Ook als de deur naar een kantoor gaat of een praktijk is een slot handig. Standaard deuren hebben geen slot nodig. Het spreekt voor zich dat de kwaliteit van het slot vooral belangrijk is als je een deurklink wilt kopen voor de buitendeur.

4.     Rozetten of een schild?

Zonder rozetten of schild zouden de gaten bij de deurklink en het slot zichtbaar blijven. Dit zijn plaatjes die je over de gaten plaatst waardoor deze netjes worden afgewerkt. Een schild is dan een lange plaat die ook over het slot geplaatst kan worden en rozetten zijn kleine plaatjes waar je beide apart mee afwerkt.

5.     Je deurklink kopen

Nu kun je je deurklink kopen en bij webwinkels is dat zo gedaan. Je gebruikt de handige filters om een selectie te maken uit het grote assortiment, betaalt en wacht rustig af tot je bestelling wordt afgeleverd. Dat is in de meeste gevallen snel gedaan en je kunt je deurklink vaak de volgende dag al plaatsen.