TAEC
Image default
Hobby en vrije tijd

Een kattenkasteel bouwen met kartonnen dozen

Je bent het vast wel eens tegengekomen op het internet. Een kasteel van kartonnen dozen voor de kat om in te spelen. Vaak wordt dit gedaan met oude dozen van pakketjes of dergelijke. Maar voor de perfectionisten onder ons is het veel fijner te werken met dozen die je precies op maat kunt laten maken voor een aardig prijsje. Zo ben je ervan verzekerd dat de dozen die je gebruikt schoon zijn en je kat niet door versleten dozen heen zakt.

 

Knutselproject met kartonnen dozen

Wat je nodig hebt voor het bouwen van een kattenkasteel zijn kartonnen dozen, een stift, een stanley of ander soort scherp mesje en tape (geen lijm!). Je begint met de dozen zo te stellen hoe je het uiteindelijk wilt gaan bouwen. Als de opstelling definitief is kun je gaten gaan snijden in het karton om doorgangen te maken waar je kat doorheen kan. Daarna tape je alle dozen zo strak mogelijk aan elkaar vast. Met de stift kun je als finishing touche tekeningen maken op de dozen om het nieuwe paleis van je kat een koninklijke sfeer te geven. Tip: vergeet niet bij de doorgangen ook aan de buitenkant doorkijk gaten te maken.

 

Veilig en comfy

De twee dingen waar katten van houden. Door een comfortabel kussentje in het kasteel te leggen heeft je kat een veilig en comfortabel plekje om uit te rusten. Zet het kartonnen dozen kasteel in de zon voor warmte. Op deze manier zal je kat zijn kasteel nooit meer verlaten.

 

https://endlessbranding.com/doos-op-maat