TAEC
Image default
Gezondheid

Een massage om spierpijn te verminderen

Spierpijn kan erg vervelend zijn. Wanneer je flink bent gaan sporten is de kans groot dat je de dagen erna last hebt van je spieren. Hier wil je dan ook zo snel mogelijk weer vanaf komen. Een massage kan helpen om de spierpijn te verminderen. In veel gevallen zul je direct na de massage al een stuk minder last hebben. 

Waarom hebben we last van spierpijn?

Laten we eerst eens kijken naar wat spierpijn nu precies is en waarom we er last van hebben na het sporten. Na een zware training zijn je spieren vaak overbelast. Dit komt omdat er scheurtjes in je spieren ontstaan, hierdoor wordt onder andere de doorbloeding minder en komt er minder zuurstof bij je spieren terecht. Dit zorgt ervoor dat je last krijgt van spierpijn. 

Spierpijn verhelpen door een massage

Op het moment dat je spieren overbelast zijn, is de kans groot dat je last hebt van spierpijn. Er is geen magisch wondermiddel dat ervoor zorgt dat de pijn in een keer weg is. Je spieren moeten nu eenmaal herstellen. Wel is het mogelijk om je spieren te helpen, bijvoorbeeld door het nemen van een massage of lichte bewegingsoefeningen uit te voeren. Hiermee kun je namelijk de doorbloeding in de spieren bevorderen, dit zorgt voor een sneller herstel van de spieren. Dit is dan ook de reden dat veel topsporters regelmatig een massage nemen. 

Wil je ook een massage nemen na het sporten? Let dan wel goed om dat je een goede masseur kiest die weet wat hij doet. Op het moment dat je het verkeerd aanpakt kan je spierpijn namelijk nog veel erger worden. Ga dan ook niet voor een zware en harde massage, maar voor een ontspannen sport massage die ervoor zorgt dat er minder spanning komt op de spieren en het herstel beter wordt.