TAEC
Image default
Eten en drinken

Een trap van beton prefab of bouw uw oude trap zelf om

Betonnen trappen zijn stoer en hebben weinig onderhoud nodig. Heb je industrieel interieur dan past deze trap er perfect bij. Momenteel is de minimalistische woonstijl ook helemaal in. Hier zou een betonlook trap ook goed staan. Bovendien kun je de trap de kleur geven die jij mooi vindt. Wanneer er een reparatie nodig is, kun je dat zelf oplossen. Daarvoor kun je eenvoudig betonmortel bestellen.

Prefab betonnen trap in jouw woning

Een nieuwe trap van beton is een klus die eigenlijk niet zelf uit te voeren is. Om dit goed te kunnen doen heb je ervaring nodig. Om een trap van beton te maken heb je eerst een mal of bekisting nodig. In deze mal wordt vervolgens het beton gestort. Deze trap wordt helemaal klaargemaakt, zodat het gelijk in de woning geplaatst kan worden. 

Jouw oude trap zelf omtoveren tot een nieuwe betontrap

Een mooie zwevende betontrap kan niet makkelijk zelf gemaakt worden. Maar er zijn ook mogelijkheden om uw oude trap te renoveren naar een nieuwe trap van beton. Hiervoor zijn online complete traprenovatie pakketten te koop. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. 

Om te beginnen moet eerst alle bekleding van de trap gehaald worden. Wanneer er gaten zijn ontstaan dienen deze is dichtgemaakt te worden. Als het gaat om een dichte trap, kan het zijn dat er speling zit in de stootborden. Hierdoor gaat de trap kraken. Dit moet eerst verstevigd worden. 

Schuur de trap goed ruw met een grof schuurpapier. Wanneer de trap goed schoongemaakt is, kan het betonmengsel aangebracht worden. Werk van boven naar beneden. Wanneer het niet helemaal goed lukt, kan je later alles weer strak maken. Laat het beton ongeveer 12 uur drogen voor je er weer op gaat lopen.

Geef de trap van beton een kleurtje

Een trap van beton kun je eenvoudig de kleur geven die u mooi vindt. Zorg er wel voor dat het juiste product gekozen wordt. De verf moet extra slijtvast en geschikt zijn voor intensief gebruik. Voordat het geverfd wordt moet het beton goed geschuurd worden. Sommige oppervlakken kunnen vrij glad zijn, waardoor de verf snel gaat afbladderen. Door het ruwer te maken krijgt het een goed hechtende ondergrond.

Je kunt natuurlijk de betonverf nog combineren met mooie trapbekleding. Denk ook eens aan mooie led verlichting onder de treden of aan de zijkant van de trap. Hiermee wordt de look helemaal afgemaakt.